Nava comercială italiană mistuită de un incendiu s-a scufundat la 333 de kilometri de coastele franceze

Publicat: Marţi, 12 Martie 2019 19:14 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2019 19:14 // Sursa: romaniatv.net

Nava comercială italiană "Grande America", la bordul căreia a avut loc un incendiu duminică seara, în Golful Gascogne, s-a scufundat marţi, către ora locală 15.30 (16.30, ora României), la 333 de kilometri vest de coastele franceze, a declarat prefectura maritimă din Atlantique pentru AFP.

”Vaporul s-a scufindat într-o zonă adâncă de 4.600 de metri”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a prefecturii maritime. Cei 27 de pasageri la bordul acestei nave cu o lungime de 214 metri, care venea de la Hamburg (Germania) şi se îndrepta către Casablanca (Maroc), au fost evacuaţi în noaptea de duminică spre luni, teferi.

Ministrul traziţiei Ecologice François de Rugy a îndemnat, în Adunarea Naţională, ”să se aibă în vedere mijloace de luptă împotriva poluării, pentru că, aşa cum se întâmplă mereu în asemenea cazuri, există un risc de poluare. Nu trebuie negat, mai întâi pentru că o încărcătură de păcură grea era carburantul de propulsie” a vaporului, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că este necesar, în continuare, să se identifice conţinutul încărcăturii, ”pentru a se cunoaşte natura exactă a produselor conţinute în containere, dintre care unele au căzut în apă înainte ca nava să se scufunde”. ”Vom vederea dacă este necesar să mobilizăm mijloace submarine antipoluare”, a precizat ministrul.

Prefectura maritimă a anunţat, pe Twitter, că nava ”era cuprinsă de un incendiu din seara de 10 martie, a cărui violenţă s-a amplificat în ultimele 24 de ore. Nava prezenta o puternică înclinare pe partea dreaptă, care s-a accentuat în timp”, informează news.ro.

O fregată multirol (FREMM) din cadrul Marinei franceze - "Aquitaine" - se afla în zonă, dar şi un bastiment de susţinere şi asistenţă închiriat (BSAA) - "VN Sapeur” - unde a adus remorcherul "Abeille Bourbon", care a încercat să stingă incendiul, însă fără succes.

Două remorchere închiriate de societatea Ardent, mandatată de armatorul navei, Grimaldi Group, se îndreptau către nava în flăcări, care s-a scufundat la ora locală 15.26 (16.26, ora României).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
incendiu incendiu pe navă navă comercială navă scufundată pasageri
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7621
RON
20 May
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H