Navele ucrainene sechestrate: Putin i-a făcut un desen lui Macron pentru a-l face să înţeleagă mai bine situaţia

Publicat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 09:38 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 09:54 // Sursa: romaniatv.net

Pentru a-l convinge pe preşedintele francez Emmanuel Macron de corectitudinea deciziei sale de a sechestra trei nave ucrainene duminica trecută, liderul rus Vladimir Putin a luat o foaie şi a desenat poziţiile navelor, au relatat vineri consilieri ai preşedintelui francez, informează sâmbătă AFP.

În marja summitului G20 din Buenos Aires, preşedinţii francez şi rus au avut o întrevedere bilaterală de vreo 20 de minute, în timpul cărora cei doi au discutat mai ales despre Ucraina, Emmanuel Macron reluând cererile europenilor în vederea unei "dezescaladări".

"Putin a scos o foaie albă şi a desenat marea, strâmtoarea, şi a început să-i explice preşedintelui (francez) parcursul ucrainean în apele neutre, apoi teritoriale. El a explicat pe unde au trecut acestea (navele). El a explicat pe îndelete propria versiune a faptelor, ceea ce a luat aproape zece minute", a relatat o consilieră a lui Macron.

"Preşedintele Republicii Franceze a declarat că trebuie să se intre într-o fază de dezescaladare" şi a cerut "să fie făcute gesturile necesare" pentru a se putea ajunge aici, potrivit Palatului Elysee.

La finalul întrevederii, cei doi au avut de asemenea un schimb de opinii cu privire la securitate şi "controlul armelor în Europa", a adăugat aceeaşi sursă fără alte detalii.

În privinţa comerţului, "acesta este un subiect asupra căruia suntem de acord, aproape o excepţie", i-a spus Emmanuel Macron lui Vladimir Putin.

În schimb, cei doi nu au discutat nici despre cazul jurnalistului saudit ucis Khashoggi, nici despre climă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Buenos Aires desen Emmanuel Macron nave blocate nave ucrainene summit G20 Vladimir Putin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H