Ne-a părăsit o MARE ACTRIŢĂ. S-a stins pe patul de spital din cauza complicaţiilor

Actrița franco-daneză Anna Karina, star al Noului Val al cinematografiei franceze, muză a regizorului Jean-Paul Godard, a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unui cancer, potrivit The Guardian.

15 dec. 2019, 18:45
Ne-a părăsit o MARE ACTRIŢĂ. S-a stins pe patul de spital din cauza complicaţiilor

Anna Karina a murit sâmbătă, într-un spital din Paris, din cauza complicațiilor provocate de cancerul de care suferea, a anunțat agentul actriței, Laurent Balandras. Acesta a adăugat că i-a fost alături în ultimele clipe cel de-al patrulea soț, regizorul american Dennis Berry.

„Astăzi, cinematografia franceză este orfană. A pierdut o legendă”, a scris ministrul Culturii, Franck Riester, într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter.

Anna Karina a jucat în şapte filme regizate de Jean-Paul Godard, care i-a fost soţ, în perioada 1961 – 1965, iar printre acestea s-a numărat „Pierrot Le Fou”.

Karina, care a întruchipat stilul şic al anilor 1960, cu trăsături fine şi ochi albaştri machiaţi cu rimel, era o adolescentă când a plecat la Paris din Danemarca natală, pentru a-şi construi o carieră de actriţă.

A fost model de succes înainte de a fi remarcată de Godard pe când mergea pe bulevardul Champs-Elysees.

Formau deja un cuplu când, la 21 de ani, ea a cîştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Berlin, pentru „A Woman is a Woman” (1961).

„Ne iubeam mult”, a povestit Karina într-un interviu acordat AFP anul trecut. „Dar era complicat de trăit cu el… Era cineva care putea să îţi spună ‘ Mă duc după ţigări’ şi să se întoarcă abia trei săptămâni mai târziu”, a mai povestit aceasta.

Anna Karina a lucrat şi ca regizoare, realizând „Vivre ensemble”, povestea unui profesor de istorie şi a unei tinere moderne care sfârşeşte cu abuzuri domestice şi de droguri.

Karina a avut succes şi în calitate de cântăreaţă şi a înregistrat, printre altele, piesa „Sous Le Soleil Exactement”, cu Serge Gainsbourg.