Ne părăsesc valorile. A murit unul dintre cei mai renumiţi chirurgi ai României. Dr. Cândea i-a salvat viaţa lui Duckadam în 1986

Publicat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 17:07 // Actualizat: Marţi, 14 Ianuarie 2020 22:35 // Sursa: romaniatv.net

A murit Vasile Cândea, cunoscut chirurg și fostul director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu. Ministerul Sănătății a transmis un mesaj de condoleanțe prin care a făcut, de altfel, tristul anunț.

Chirurgul Vasile Cândea, fostul director de la Institutul C. C. Iliescu, a murit. Medicul s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani și a fost unul dintre cei mai respectați chirurgi din țara noastră. A fost autorul a peste 750 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din întreaga lume.

Vasile Cândea i-a salvat viaţa și lui Helmuth Duckadam în 1986, la două luni după finala de la Sevilla, printr-o operaţie complicată la braţul drept. "A fost ca un tată pentru mine, ne-am cunoscut familiile, am fost apropiați. Dumnezeu sa îl ierte!, a transmis Duckadam. Și reprezentanții Ministerului Sănătăţii au transmis condoleanțe, adăugând că doctorul Vasile Cândea a fost "o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârşit, dascăl pentru mai multe generaţii şi medic iubit de pacienţii săi, care a salvat mii de vieţi".

"Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei", transmite Ministerul Sănătății.

"Prof. dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți", mai scrie instituția în comunicatul de presă.

"Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanțe familiei îndurerate", se arată în continuarea mesajului.

Vasile Cândea s-a născut pe 24 mai 1932 în comuna Lisa Vânători, județul Teleorman. Pe lângă meseria de cardiolog, cea pentru care a fost extrem de apreciat, a fost și general de armată și politician.

În perioada 1996-2000, Vasile Cândea a fost deputat de Teleorman din partea PDSR, care între timp s-a transformat în PSD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit CC Iliescu Vasile Cândea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
18 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H