Ne pregătim de război? Rezerviştii din unele judeţe, chemaţi pentru instruire de trei zile

Publicat: Joi, 15 Mai 2014 16:36 // Actualizat: Sâmbătă, 17 Mai 2014 13:56 // Sursa: romaniatv.net

Situația din Ucraina pare să pună totuși în alertă autoritățile din România și mai ales de la granița cu statul menționat. Deși oficial, probabil pentru a nu se crea o panică generală, informaţiile privitoare la astfel de pregătiri sunt infirmate, iar răspunsurile concrete ocolite, consiliile județene au inițiat un buget de război, iar rezerviștii au fost chemați la unitățile militare.

La Botoșani, Consiliul Județean a adoptat o hotărâre prin care s-a alocat o sumă de bani în caz de necesitate. Mai mult decât atât, unii botoșăneni care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au primit ordine de chemare la unitățile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale şi Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, se pare că rezerviștilor li s-ar fi solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate.

Mai mulţi români au primit deja acest mesaj de la Armată. Trebuie să sune de urgenţă

”Eu am și eu invitație la această convocare pe data de  2 – 3 – 4 iunie, dacă nu mă înșel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exercițiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate, probabil cheamă și pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizați că sunt șefi ai unor agenți economici care au mașini care le pot pune la  dispoziție. Și vor veni 20 de ofițeri de la București care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleți.

Oficial se actualizează baza de date

O evidență clară a rezerviștilor din județul Botoșani este deținută de Centrul Militar Județean, structura care a și emis ordinele de chemare. Oficial, aceste 
convocări se efectuează pentru verificarea situației rezerviștilor în vederea actualizării bazei de date.

În cadrul Centrului Militar Județean există un birou de mobilizare și acolo ei țin evidența rezerviștilor, a repartițiilor pe unități. Pe cei care îi avem repartizați la unitatea noastră îi primim și în cele trei zile, în prima zi se va face un briefing la Prefectură la care vor participa toți șefii din sistemul național de apărare implicați, nu numai noi, CMJ ca structură principală, după care și Poliția, SRI, STS-ul, Poliția de Frontieră” a explicat Iulian Sandu, maior în cadrul Unității Militare Batalion de Artilerie 01251.

Se reia sau nu stagiul militar obligatoriu în România? Răspunsul Ministerului Apărării


După instruirea care cel mai probabil va avea loc la Prefectură se pare că toți cei convocați se vor prezenta la unitățile militare cu actele de identitate, livretul militar și ordinul de chemare.

"Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale”

Șeful Centrului Militar Județean, contactat telefonic fiind plecat la Iași, a ocolit un răspuns clar cu privire la instruirea programată pentru începutul lunii viitoare.

”Nu este nimic oficial, sunt doar zvonuri. Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale”, a spus col. Constantin Ionel Florea, șeful CMJ Botoșani pentru botosaneanul.ro 

De altfel, în urmă cu două săptămâni, în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în caz de mobilizare sau război, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.


loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armată convocari Armata criza ucraina instruire MApN recrutare rezervisti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 23:06
Răspunde | Votează email -1 email
solz da peshte
Teaiasca Socialismu;

Jos capitalismu, aka neo-feudalismu
16 mai 19:21
Răspunde | Votează email 1 email
Vadim Tudor
Dupa fuga din Egipt, acum e fuga din Rusia

Rusii n-au introdus "comunismul" de capu' lor, le-a fost impus, ca si romanilor, de catre cei care vor sa faca zazanie. "Interesu', poarta fesu'."
Dac-o veni fuga din America, atunci o sa fie jale.
https://www.youtube.com/watch?v=YxcAjCjH3IM
Shalom!
16 mai 11:47
15 mai 17:17
...
Situația din Ucraina pare să pună totuși în alertă...
15 mai 17:11
...din România și mai ales de la granița cu statul menționat. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
15 mai 16:51
...pună totuși în alertă autoritățile din România și mai ales de la granița cu statul menționat. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H