Nebunia luminiţelor de Crăciun în SUA

Decoraţiunile şi în special luminiţele sunt nelipsite din aproape toate casele de Crăciun. Mulţi întrec, însă, măsura. Aşa se face că luminiţele de sărbători din Statele Unite consumă mai mult curent electric decât este distribuit anual în ţări sărace din Africa.

24 dec. 2015, 08:20
Nebunia luminiţelor de Crăciun în SUA

Pentru mulţi, decoraţiunile şi cadourile de Crăciun au devenit mai importante decât timpul petrecut cu familia de sărbători, avertizează psihologii.

Este şi cazul lui Tony Mish, din statul american Washington, care a instalat 175 de mii de beculeţe în curte şi pe casă. Spectacolul atrage nenumăraţi gură-cască, ceea ce i-a scos din sărite pe vecini. Aceştia s-au plâns la poliţie, care i-a trimis un avertisment.

Mish nu este, însă, un caz singular. Pe reţelele de socializare, un milion şi jumătate de americani au publicat imagini cu decoraţiunile lor extravagante.

În sudul Californiei, un cartier întreg şi-a coordonat spectacolul de lumini, după care l-a filmat cu drona.

În Brooklyn, New York, luminiţele instalate la intrarea într-un bloc fac concurenţă celor instalate de primărie. Pascal Simione îşi duce în fiecare an iubita să le admire, iar anul acesta a profitat de spectacol pentru a o cere în căsătorie.

Activiştii penru protecţia mediului au avertizat că americanii consumă mai mult curent de sărbători decât
o fac într-un an întreg ţări sărace precum Etiopia şi Salvador.

Citeşte şi