Nechifor: Alianţa PSD-UNPR-PC-PPDD asigură stabilitate în consiliile locale din Suceava

Social-democraţii suceveni nu vor schimba nimic în funcţionarea consiliilor locale din judeţ, în condiţiile în care majorităţile formate în acestea respectă voinţa electoratului exprimată la alegerile locale din 2012, a declarat marţi preşedintele PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, transmite Agerpres.

01 iul. 2014, 14:53
Nechifor: Alianţa PSD-UNPR-PC-PPDD asigură stabilitate în consiliile locale din Suceava

”Orice altă schimbare raportată la conjuncturi înseamnă o nesocotire a votului şi, aşa cum am militat de la bun început pentru reprezentare şi echilibru politic, asta vom face şi de acum înainte”, a spus Nechifor.

Liderul judeţean al PSD Suceava a subliniat că, împreună cu UNPR, PC şi PP-DD, vor asigura stabilitatea politică în consiliile locale din judeţ şi, în acelaşi timp, îi aşteaptă alături pe liberalii care sunt consecvenţi promisiunilor electorale din 2012.

”Împreună cu UNPR, PC şi PPDD formăm o alianţă care să asigure stabilitatea politică în consiliile locale, dar în acelaşi timp, conform aşteptărilor electoratului care, în 2012, a votat proiectul USL, aşteptăm lângă noi pe acei liberali care rămân consecvenţi cu ceea ce am spus atunci despre PDL, cei care au tăiat pensii şi salarii”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, liderul judeţean al PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat că noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL va avea în judeţul Suceava două treimi din conducerea administraţiei locale. Potrivit lui Băişanu, noul partid va avea în judeţ 72 de primari, dintre care 59 ai PDL şi 13 ai PNL, dar şi 62 de viceprimari, dintre care 24 PNL şi 38 PDL.

”În prezent, avem un echilibru în administraţia judeţeană. Dacă majoritatea PNL-PDL va funcţiona, aceasta reprezintă două treimi din administraţia locală şi din Consiliul Judeţean”, a spus Băişanu.