Negocieri eșuate în Educație. Continuă greva în România. BAC-ul 2023, în mare pericol: „Guvernul ne-a spus că nu se poate mai mult” (VIDEO)

Liderii sindicatelor din Educație au ieșit plouați de la discuțiile cu premierul Nicolae Ciucă. Joi, 1 iunie, „nu a existat nicio noutate" la negocieri, au transmis sindicaliștii. 

01 iun. 2023, 13:51
Negocieri eșuate în Educație. Continuă greva în România. BAC-ul 2023, în mare pericol: „Guvernul ne-a spus că nu se poate mai mult” (VIDEO)

Guvernul lasă de înțeles că greva se va încheia când cadrele didactice nu vor mai putea suporta să stea pe tușă fără plată.

Iată declarațiile sindicaliștilor, făcute imediat după consultările cu executivul:

Simion Hăncescu: Oamenii sunt cei care sunt suverani, ei au semnat pentru greva generală. Așteptăm concret săptămâna viitoare. Sunt niște probleme, sperăm ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, dar totul depinde de ceea ce decid oamenii. Trebuie să merg mai departe cu mandatul pe care l-am primit. Oamenii au spus că nu este corect ca această grilă să se aplice în 3 ani de zile. Oamenii doresc o majorare de 25% a salariilor. Dacă vă uitați la acea majorare de 1.000 de lei, nu se ajunge la acest procent. 

Orizontul de timp propus de guvern nu e acceptat. 

În 2018, medicilor li s-a acceptat majorarea instant, nu etapizat. Același lucru se dorește pentru angajații din Educație. 

Argumentul este că OUG-ul a fost dat și că nu se poate mai mult în acest moment. 

(…) Cu siguranță va exista un final al acestui an școlar. 

Noutăți față de ieri nu avem. Deocamdată nu luăm în calcul alte proteste. 

Guvernul Ciucă nu dorește să acorde majorările solicitate de cadrele didactice, profesorii nu cedează

Marius Nistor

: Grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației trebuie să fie pusă în aplicare din această lună! De marți vor continua acțiunile de protest, ei – profesorii fiind în măsură să discute altceva. Ne-au trecut sa ne anunte ca a trecut acest proiect de OUG. Nu e niciun element de noutate. Se pot continua negoceirile la Min Muncii, pe viitoare grilă de salarizare. Soluția trebuie să fie cea care rezolvă revedicările noastre.