Negocieri în vederea preşedinţiei Comisiei Europene. Candidatul PPE, Manfred Weber, îndeamnă la o coaliţie de patru formaţiuni

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la postul de preşedinte al Comisiei European (CE), germanul Manfred Weber, a îndemnat la formarea unei coaliţii eurofile între conservatori, socialişti, formaţiuni de centru şi ecologişti, relatează Reuters.

27 mai 2019, 12:16
Negocieri în vederea preşedinţiei Comisiei Europene. Candidatul PPE, Manfred Weber, îndeamnă la o coaliţie de patru formaţiuni

”Ne confruntăm cu un centru care pierde viteză (…). Când mă uit la cifre, nu văd o majoritate împotriva liberalilor, nu văd o majoritate contra socialiştilor, nu văd o majoritate împotriva Partidului Popular European”, a declarat el duminică.

”Aşadar, ceea ce cer este să ne unim forţele pentru a acţiona împreună începând din acest moment”, a adăugat el.

Capul listei Socialiştilor şi democraţilor (S&D), olandezul Frans Timmermans, şi-a exprimat dorinţa formării unei coaliţii a progreşiştilor în Parlamentul European (PE), potrivit news.ro.

Citeşte şi Alegerile europene dau peste cap echilibrul din Parlamentul European

”Oferta mea este pe masă. Să ne aşezăm împreună, forţele progresiste din acest Parlament, să încercăm să găsim un program pentru viitorii cinci ani, care să pregătească Europa pentru următoarele trei decenii”, a declarat prim-vicepreşedintele Comsiei Europene (CE) în exerciţiu.

Una dintre candidaţii ALDE la conducerea CE, daneza Margrethe Vestager, apreciază, la rândul său, că votul a spart monopolul coaliţiei de centru-dreapta în blocul comunitar, informează news.ro.

”Eu am lucrat la spargerea monopolurilor, este ceea ce fac de cinci ani şi este totodată ceea ce au făcut alegătorii azi (duminică). Monopolul puterii este spart. Şi este evident de ce putem să facem altceva”, a declarat comisarul însărcinat cu Concurenţa din 2014.