Negocierile dintre Guvern şi sindicatele din Educaţie au EŞUAT. Liderii sindicali, nemulţumiţi

Negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, iar sindicatele au dorit o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

15 sept. 2015, 19:19
Negocierile dintre Guvern şi sindicatele din Educaţie au EŞUAT. Liderii sindicali, nemulţumiţi

Discuţiile au avut loc la Palatul Victoria, marţi seară, premierul fiind însoţit de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulţumit, de altfel nu am fi ajuns în situaţia să convocăm conducerile federaţiilor noastre. Cele 10 procente care ni s-au promis astăzi reprezintă pentru noi mai puţin decât ceea ce ne aşteptam. De fapt, aceste 10 procente sunt banii pe care noi îi avem stipulaţi în acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016„, a spus Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater, la finalul discuţiilor, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, joi, va avea loc o şedinţă a FSLI la care vor participa şi reprezentanţii Guvernului pentru a prezenta reprezentanţilor confederaţiilor din ţară propunerea de creştere salarială, urmând ca sindicaliştii să decidă dacă acceptă oferta Executivului.

CITEŞTE ŞI Ministrul Educaţiei: Aproximativ 3.500 de profesori NU au pregătirea necesară pentru a intra la clasă

Premierul le-a mai spus sindicaliştilor că Guvernul încearcă să trimită Legea salarizării cât mai rapid la Parlament, astfel încât ea să poată intra în vigoare la 1 decembrie. În actul normativ se prevede creşterea salariilor din sistemul educaţional cu 25% din majorarea totală de 70%, majorare prevăzută în document să se facă eşalonat, în următorii patru ani.


loading...