Negocierile dintre Rusia și Ucraina sunt în impas. Viktor Iușcenko: ”Liderii țărilor UE au încercat să-l convingă pe Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia dar au eșuat”

Fostul președinte al Ucrainei Viktor Iușcenko, a declarat că liderii țărilor UE au încercat să-l convingă pe Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia dar au eșuat.

01 sept. 2022, 22:41
Negocierile dintre Rusia și Ucraina sunt în impas. Viktor Iușcenko: ”Liderii țărilor UE au încercat să-l convingă pe Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia dar au eșuat”

În aceste momente, negocierile dintre Rusia și Ucraina se află  în impas, chiar dacă Turcia a înregistrat un succes de etapă prin eliberarea căilor de transport pentru cereale.

Citește și Volodimir Zelenski acuză Rusia de terorism economic. Europa încearcă să evite o penurie de gaze în această iarnă

„Din Europa, nu voi da nume, dar președinții și șefii de Guverne au venit într-o mulțime cu un mesaj pentru președintele Zelenski: ‘Așezați-vă la masă, așezați-vă la masa negocierilor, apoi ne vom da seama'”, a declarat Viktor Iușcenko, într-un interviu acordat publicației Ukrainska Pravda.

Totodată, acesta a amintit că fostul cancelar german Gerhard Schroeder – apropiat de Vladimir Putin – și fostul secretar de stat american Henry Kissinger au solicitat, de asemenea, o soluționare diplomatică a conflictului. Cu toate acestea, Viktor Iușcenko crede că Ucraina nu se va așeza la masa negocierilor.

Pe 26 august, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a numit posibilele negocieri cu Rusia o „condamnare la moarte” pentru Kiev.

Conform lui Podolyak, Rusia poate profita de orice pauză a ostilităților pentru a se remobiliza și a lansa o ofensivă și mai puternică împotriva Ucrainei. Prin urmare, negocierile cu Moscova sunt inacceptabile, a spus fostul președinte.

Citește și Volodimir Zelenski, anunţ important despre criza alimentară, despre evitarea unui deficit catastrofal