Negoiţă: PNL Ilfov ar trebui să adere la pactul de neagresiune transmis de PSD. Aşa ar fi corect

Preşedintele executiv al PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, consideră că ar fi corect ca PNL Ilfov să adere la pactul de neagresiune transmis colegilor liberali de preşedintele PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, transmite Agerpres.

08 ian. 2014, 10:46
Negoiţă: PNL Ilfov ar trebui să adere la pactul de neagresiune transmis de PSD. Aşa ar fi corect

Aşa cum am aflat, actualul preşedinte al PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, a transmis luni colegilor liberali un pact de neagresiune. Corect ar fi ca, în scurt timp, la el să adere şi PNL Ilfov, spre binele judeţului şi al USL la nivel naţional. Întotdeauna, şi ca om politic şi ca primar, sunt pentru negociere şi găsirea unor soluţii constructive, nu pentru adâncirea crizelor! Mai avem multe de făcut împreună, iar rezultatele bune ale guvernării USL, prin Cabinetul condus de Premierul Victor Ponta, demonstrează că USL este o construcţie politică de succes, în care românii îşi pun în continuare mari speranţe pentru anii următori’, se arată într-un comunicat de presă transmis.

Negoiţă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ‘evoluţiile politice din ultimele zile şi pentru consecinţele care ar putea să apară în cazul în care cei implicaţi nu găsesc o rezolvare înţeleaptă a conflictelor’.

‘Se vorbeşte tot mai mult despre soarta USL-ului la nivel naţional, pornindu-se de la tensiunile din filialele Botoşani, Ilfov, Alba, Caraş-Severin, Buzău, etc. USL a fost creată pentru români de oameni politici bine intenţionaţi, integri, curajoşi, cu susţinerea unor reputaţi jurnalişti. De aceea, mă simt nevoit să fac şi eu câteva precizări şi să îndemn la echilibru şi conciliere, pentru stabilitatea Proiectului Naţional USL: ‘Dreptate până la capăt’, ‘Un trai mai bun pentru toţi românii”, a afirmat vicepreşedinte regional Bucureşti-Ilfov, Robert Negoiţă, citat în comunicat.

El îi aminteşte preşedintelui PNL Ilfov, Marian Petrache, ‘că PNL Ilfov a încălcat încă din prima zi de activitate a Consiliului Judeţean Ilfov (în iunie 2012) Protocolul USL, votând împreună cu PDL un vicepreşedinte liberal, pe locul PSD-ului’, situaţie acceptată ‘pentru a nu bloca activitatea Consiliului’.

Preşedintele organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat marţi că este de acord să semneze pactul de neagresiune şi de colaborare cu PSD la nivelul judeţului Ilfov, dar numai după o întâlnire cu preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, la care să participe şi preşedintele organizaţiei PSD Ilfov, Gabriela Firea.