Neînţelegerile dintre filialele PNL şi PDL vor fi arbitrate de conducerea centrală

Conducerea noului PNL a decis să cheme la Bucureşti liderii PNL şi PDL din circa 10 judeţe pentru a arbitra neînţelegerile dintre liderii locali apărute în cursul procesului de fuziune. Potrivit România TV, problemele cele mai serioase sunt în judeţele Neamţ şi Gorj.

13 ian. 2015, 11:32
Neînţelegerile dintre filialele PNL şi PDL vor fi arbitrate de conducerea centrală

Liderii de la centru nu-şi făceau iluzii prea mari că în teritoriu lucrurile vor decurge aşa cum s-a stabilit la Bucureşti. „Nu e ceva anormal dacă apar puncte de vedere diferite. Ar fi ceva anormal dacă n-am găsi soluţii pentru fiecare judeţ în parte. Categoric centrul va media. Îi invităm la Bucureşti, sunt colegii nostri, discutăm cu ei şi alegem varianta cea mai bună”, a declarat secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Relaţiile sunt mai încordate îndeosebi în judeţele Neamţ şi Mureş. În Neamţ, liderul democrat-liberalilor a anunţat deja că vrea să candideze la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean fără a se mai deranja să-i consulte pe liberalii din judeţ. În Gorj, liderii locali ai celor două partide au ajuns să se atace reciproc prin comunicate publicate în presa locală.

Între timp, mai sunt lucruri de pus la punct şi la nivel central. Astfel, şedinţa comisiei de fuziune de marţi a fost dedicată stabilirii criteriilor prin care se va face comasarea efectivă a grupurilor parlamentare.

Citeşte şi Comisia paritară PDL-PNL dezbate condiţiile de unificare ale organizaţiilor locale