Nelson Mandela a ajuns iar la spital

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela (94 de ani) a fost spitalizat în noaptea de miercuri spre joi din cauza unei recidive a infecţiei sale pulmonare, a anunţat preşedinţia sud-africană joi dimineaţă.

28 mart. 2013, 08:54
Nelson Mandela a ajuns iar la spital

„Doctorii se ocupă de el şi se asigură că beneficiază de cel mai bun tratament medical posibil şi de tot confortul”, asigură un comunicat al preşedinţiei, preluat de France Presse. Preşedintele Jacob Zuma i-a urat însănătoşire grabnică eroului naţional sud-african, simbol al luptei împotriva apartheidului, informează Agerpres.

„Facem apel la poporul sud-african şi la întreaga lume să se roage pentru dragul nostru Madiba şi pentru familia sa. Avem încredere deplină în echipa medicală şi ştim că doctorii vor face tot posibilul pentru a-l ajuta să se însănătoşească”, a afirmat şeful de stat, citat în comunicat.

În context, preşedinţia, care nu precizează unde este spitalizat Mandela, a făcut din nou apel la presa din întreaga lume să „respecte intimitatea laureatului” Premiului Nobel pentru Pace „pentru a-i lăsa pe medici să îşi facă treaba”. La începutul lui martie, Nelson Mandela a fost spitalizat pentru 24 de ore. Preşedinţia a anunţat atunci că era vorba despre examinări medicale de rutină.

Ultima sa spitalizare mai lungă, de 18 zile, datează din decembrie 2012, tot din cauza unor probleme legate de această infecţie pulmonară recurentă.