Nelu Tătaru: „80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi. Coordonarea acestora ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, în urma incendiului din Piatra Neamț, că faptul că managerul spitalului la care s-a produs tragedia și-a dat demisia nu e suficient. 80% din managerii spitalelor din România ar trebui să-și dea demisia.

17 nov. 2020, 08:32
Nelu Tătaru: „80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi. Coordonarea acestora ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”

Nelu Tătaru e de părere că Ministerul Sănătăţii ar trebui să se ocupe de coordonarea spitalelor.

„Eu, la un moment, pe timpul acestei pandemii, am spus că 80% din manageri ar trebui schimbaţi. Îmi menţin aceeaşi părere”, a afirmat Nelu Tătaru, luni seara, la Digi24.

Nelu Tătaru a mai spus că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

„De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”, a susţinut Nelu Tătaru.

În urmă cu câteva zile, în seara de 14 noiembrie, un incendiu uriaș a izbucnit la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde 10 pacienți Covid au murit în urma unui incendiu. Ieri a fost anunțat decesul celei de-a 11 persoane.

Nelu Tătaru: Medicul ars din Piatra Neamț, test COVID POZITIV la Floreasca

De asemenea, Nelu Tătaru a venit şi cu noi detalii legate de starea de sănătate a medicului-erou rănit în incendiu. Medicul Cătălin Denciu, ars în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a fost reconfirmat și cu COVID-19.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv” a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Întrebat dacă ”a mai fost pozitiv”, ministrul a răspuns că ”el a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”.

Citiţi şi Incendiu ATI Neamţ. Nepoata unuia dintre pacienţii arşi de vii, mărturie cutremurătoare: Era conştient: „Tataie, nu puteți să mă luaţi acasă?”

Citiţi şi Soția doctorului-erou a rămas cu copiii: „Tati e plecat într-o gardă mai lungă și se va întoarce acasă cu bine”