Nelu Tătaru a făcut anunţul: spitalele Cantacuzino și Sfântul Ștefan din București devin unități suport COVID

Ministrul Sănătății susţine că Spitalul Cantacuzino și Spitalul ”Sfântul Ștefan” din București devin unități-suport COVID. Acestea vor prelua pacienții testaţi pozitiv cu noul COVID.

16 nov. 2020, 14:31
Nelu Tătaru a făcut anunţul: spitalele Cantacuzino și Sfântul Ștefan din București devin unități suport COVID

Nelu Tătaru a făcut publică decizia pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, care a ajuns la punctul critic în sistemul sanitar din România.

Nelu Tătaru: Aceste spitale din Capitală devin suport COVID

„În Bucureşti avem Sfântul Ştefan şi Spitalul Cantacuzino pe care le operaţionalizăm ca suport COVID. Am transmis către DSP-uri să facă evaluarea acestor spitale şi odată cu această evaluare să avem evaluarea tehnică a tot ceea ce înseamnă utilităţi, cum ar fi surse de oxigen, sau potenţialul de energie electrică. La nivelul celulei de criză de la nivelul MAI este acea evaluare a personalului a celor şase specializări care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem în teritoriu, mobilizăm. Există o evaluare a personalului de la fiecare unitate medicală care poate fi disponibilizat. Există o evaluare în fiecare judeţ, în contextul în care este nevoie în judeţele limitrofe, se pot face detaşări”, a spus ministrul Sănătăţii.

În Capitală se regăsesc în fiecare zi chiar și 1.000 de noi cazuri de coronavirus, iar unii pacienți au fost transferați în provincie pentru că nu mai erau locuri, în special pe secțiile de terapie intensivă, pentru a primi tratament. Doart în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.931 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2 și 149 de decese.

Care este situaţia COVID, luni 16 noiembrie. Record de pacienţi la ATI

Până astăzi, 16 noiembrie,

pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 15.11.2020 (10:00) – 16.11.2020 (10:00) au fost raportate 149 de decese (86 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.467. Dintre acestea, 1.187 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.702.328 de teste. Dintre acestea, 11.266 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.499 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.767 la cerere.