Nelu Tătaru cere o evaluare a modului cum au fost raportate decesele la Suceava

Ministrul Sănătăţii a cerut o evaluare completă a situației de la Suceava, care include și modul de raportare a deceselor, după ce Grupul de Comunicare Strategică a informat vineri dimineaţă că şase persoane au murit de coronavirus în perioada 5-15 aprilie.

01 mai 2020, 09:03
Nelu Tătaru cere o evaluare a modului cum au fost raportate decesele la Suceava

Suceava a devenit un focar de infecție de coronavirus chiar în spitalul județean. Două conduceri ale acestuia, precum și conducerea DSP, au fost schimbate.

Conducerea militară care a preluat spitalul din Suceava, după ce acesta a devenit unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din țară, a plecat ieri, iar instituția a revenit sub conducere civilă. Doctorul Anatolii Buzdugan a fost ales în funcţia de manager. În luna aprilie, spitalul a fost condus de o echipă militară, după ce unitatea a devenit unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din țară.

Citeşte şi Încă nouă persoane au murit de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 726

Premiera in Romania, prima transfuzie de plasmă convalescentă

„Prima transfuzie de plasma convalescenta a avut loc in aceasta seara, la Institutul Matei Bals din Capitala. Stirea a fost confirmata  la Digi 24, de catre medicul Adrian Streinu-Cercel.

Tratamentul i-a fost administrat unui pacient aflat la Terapie Intensiva, intubat, iar plasma a fost recoltata, prin afereza, de la un tanar vindecat de Covid 19, cu un echipament modern, folosit, de asemenea, pentru prima data in tara noastra, aparat donat de omul de afaceri Florin Hozoc”, a scris Ionela Năstase pe pagina de Facebook.

„E o victorie a întregului sistem de sănătate din România, care s-a mobilizat și a reușit, în ciuda tuturor neajunsurilor, să ofere pacienților săi o terapie de nivel mondial aproape în același timp cu cele mai dezvoltate țări din lume.

E un moment extraordinar în lupta României cu pandemia, fiindcă fiecare zi de-acum înainte va însemna vieți de români salvate! Și e o onoare pentru mine și colegii mei că am putut să contribuim la acest lucru”, este mesajul lui Florin Hozoc.