Nelu Tătaru declară război furnizorilor de energie: „Nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românilor”

Nelu Tătaru intervine în scandalul facturilor uriaşe la energie şi gaze. Fostul ministru al Sănătăţii spune că furnizorii acestor servicii nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românialor.

27 ian. 2022, 19:28
Nelu Tătaru declară război furnizorilor de energie: „Nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românilor”

Nelu Tătaru declară război furnizorilor de energie şi susţine măsurile Guvernului Ciucă privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze.

Nelu Tătaru: Furnizorii de energie nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românilor

Citeşte şi Ajutor de 2,6 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru Complexul Energetic Oltenia

Fostul ministru al Sănătăţii spune că furnizorii de energie nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românilor, a pacienţilor şi a corpului medical din spitale neîncălzite, a bătrânilor din case cu pereţii reci, a elevilor din şcoli.

„Furnizorii de energie nu trebuie să-și crească profiturile pe nefericirea românilor, a pacienților și corpului medical din spitale neîncălzite, a bătrânilor din case cu pereții reci, a elevilor din școli…

În această perioadă plină de provocări, este important pasul făcut de Guvern, care a adoptat noi măsuri de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze.

Măsurile se vor aplica pentru lunile februarie și martie.

Pentru consumatorii casnici, plafoanele de preț vor scădea, în timp ce pragul de consum va crește. Prețul energiei va fi plafonat de asemenea, pentru firme, școli, grădinițe, spitale și alte instituții publice.

La curentul electric, plafonul scade de la 1 leu/kw la 0,8 lei/kw, iar limita consumului de curent electric crește de la 300 kw/lună la 500 kw/lună.

În cazul gazelor naturale, plafonul scade de la 0,37 lei/kw la 0,31 lei/kw, limita de consum crescând de la 200 m3 la 300 m3/ lună. Pentru clienții non-casnici, IMM-uri, industria alimentară și instituțiile publice, prețul la curent electric se plafonează la
1 leu/kw, iar la gaze la 0,37 lei/kw”, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Guvernul a adoptat marţi Ordonanţa de urgenţă privind noile preţuri plafonate la energia electrică şi gaze naturale. Miercuri. Guvernul Ciucă s-a reunit din nou, în şedinţă online, de la ora 15.45, pentru a corecta Ordonanţa de urgenţă cu măsurile de compensare a facturilor la curent şi gaze naturale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus maximum zece la sută de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la sută, în total 1320 mc.

Citeşte şi Scandal în Coaliţie pe compensarea şi plafonarea facturilor la energie. PSD critică OUG pentru facturi și cere revenirea la piața reglementată de la 1 aprilie