Nelu Tătaru, după RECORDUL de cazuri noi în România: Vom propune carantinarea anumitor zone!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în funcție de evoluția pandemiei, Guvernul va propune izolare sau carantinarea anumitor zone considerate focar de coronavirus.

08 iul. 2020, 09:43
Nelu Tătaru, după RECORDUL de cazuri noi în România: Vom propune carantinarea anumitor zone!

„În acest moment nu văd posibilă revenirea la starea de urgență. În cazul în care nu vom putea gestiona numărul de cazuri sau numărul de internări, atunci vom lua alte decizii.

Vom recomanda izolare, vom propune carantinarea unor zone unde există focare mari de coronavirus. În funcție de evoluție vom putea lua decizia de izolare sau carantinare.

BILANŢ CORONAVIRUS 8 IULIE ROMÂNIA. Record absolut de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în 24 de ore: 555 de persoane

În funcție de evoluția virusului la noi există și posibilitatea să intrăm pe lista roșie a altor țări. Poate asta le va da de gândit și celor care nu înțeleg situația în care ne aflăm, nu cred sau îndeamnă la nerespectarea regulilor.”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 555 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare de la debutul pandemiei în România, numărul total ajungând la 30.175. De asemenea, 18 persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.817.

CORONAVIRUS ROMANIA. Peste 900 de amenzi în ultimele 24 de ore 

„Ne așteptăm la cifre mari în continuare. Vor urma și alte creșteri, nu exponențiale, nu dublări, dar trebuie să fim atenți! E nevoie să rămânem calmi, dar responsabili. Sunt locuri în spitale, locuri la ATI. Apare însă problema resursei umane. Medicii nu mai pot fi mutați imediat dintr-un loc în altul că nu mai suntem în stare de urgență. Și au apărut și vacanțele personalului medical, e normal să apară un deficit. Tocmai de aceea merg în spitale, să văd ce probleme sunt. „Am fost în Parlament și sper ca la mijlocul săptămânii viiitoare să avem cadrul legislativ pentru internări. Faptul că vom avea o lege, nu un ordin de ministru, contează. Vom putea relua măsurile medicale normale”. „Negaționiștii, cei care contestă virusul, au contribuit și ei la ce s-a întâmplat. Rămân ferm pe ideea că trebui să ascultăm profesioniștii în continuare”.