Nelu Tătaru îşi toarnă cenunşă în cap după gafa cu scenariile pentru începerea şcolii: "L-am informat greşit pe preşedinte!"

Publicat: Sâmbătă, 08 August 2020 16:54 // Actualizat: Sâmbătă, 08 August 2020 17:03 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis a făcut greșeala cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie pentru că a primit date greșite de la guvernanți.

Nelu Tătaru a recunoscut că l-a informat eronat pe Klaus Iohannis.

"Toate scenariile au fost lucrate într-o comisie formată din specialişti de la Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, prin INSP. Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, au fost transmise eronat către Preşedinţie şi atunci vina este a noastră, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, întro conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Klaus Iohannis îşi cere scuze românilor după ce a prezentat informaţii eronate despre calculul pentru scenariile de deschidere a şcolii

În informațiile transmise de către Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 5 august, la Palatul Cotroceni, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie. Şeful statului şi-a cerut scuze pentru eventualele confuzii rezultate din declaraţiile sale.

Administraţia Prezidenţială a precizat că „informaţia corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roşu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala, şi nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, aşa cum a fost iniţial comunicat de către Preşedintele României”.

De asemenea, metoda de calcul este stabilită de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi subliniem că nu a fost comunicată corect Administraţiei Prezidenţiale de către Ministerul Sănătăţii.

„Preşedintele României îşi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a anunţat miercuri că anul şcolar preuniversitar va fi deschis pe 14 septembrie şi a prezentat trei scenarii după care vor funcţiona şcolile, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

„Aceste trei scenarii sunt scenariul „verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19; scenariul doi, care înseamnă scenariul „galben”, între unu şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, şi scenariul trei, „roşu,” când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă”, a spus şeful statului.

Întrebat de presă dacă este vorba de cazuri noi la mia de locuitori, Klaus Iohannis a răspuns: „Este vorba de cazuri noi din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
corobavirus covid 19 Klaus Iohannis nelu tataru şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H