Nelu Tătaru, o variantă pe care Cîțu o ia în considerare pentru șefia Ministerului Sănătății. „E un profesionist”

Nelu Tătaru ar putea fi o variantă pentru șefia Ministerului Sănătății, a declarat Florin Cîțu, joi seara, menționând că doar în cazul în care USR PLUS refuză revenirea la guvernare.

16 sept. 2021, 22:20
Nelu Tătaru, o variantă pe care Cîțu o ia în considerare pentru șefia Ministerului Sănătății. „E un profesionist”

Nelu Tătaru e o variantă pentru Ministerul Sănătății?, a fost întrebat premierul Cîțu, joi seara, în cadrul unei emisuni de la TVR 1.

„E un profesionist, a arătat cât de bine a gestionat Ministerul Sănătății în plină pandemie. Dacă se va ajunge acolo, sigur că e o variantă foarte bună. Asta în cazul nefericit în care USR PLUS refuză să vină la guvernare. Sunt șanse mai mari să revenim la guvernare cu USR decât cu un guvern minoritar”, a declarat Florin Cîțu.

Nelu Tătaru susține vaccinarea obligatorie

Nelu Tătaru a apărut în ultima vreme în spațiul public cu declarații controversate. Fostul ministru al Sănătății s-a declarat un susținător al vaccinării anti-Covid obligatorii pentru angajaţii din şcoli şi spitale.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

Tătaru a precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu ar trebui să aibă de suferit din cauza celor neimunizate, a mai spus fostul ministru.

„Cred că restricţiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie şi respectate, iar implementarea lor trebuie verificată (…). Sunt adeptul faptului că nu ar trebui să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat nişte condiţii, cel care şi-a asumat la un moment dat acele aşa-zise riscuri ale vaccinării şi în acest moment să nu poată beneficia de o activitate culturală sau de orice beneficiu, în contextul în care ceilalţi îi îngrădesc acest lucru”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.


loading...