Neonaziştii ruşi au ademenit tineri homosexuali pe reţele de socializare pentru a-i tortura VIDEO

Grupuri de tineri neonazişti din Rusia s-au prefăcut că sunt de partea homosexualilor, a lesbienelor, bisexualilor şi travestiţilor doar ca să atragă tineri în cursă, prin intermediul reţelelor de socializare, pentru a-i tortura şi umili public după aceea.

27 iul. 2013, 13:00
Neonaziştii ruşi au ademenit tineri homosexuali pe reţele de socializare pentru a-i tortura VIDEO

Grupurile neonaziste ruse au folosit o reţea de socializare foarte populară pentru a-i atrage pe tinerii homosexuali. Astfel, SHRA (Spectrum Human Rights Alliance) – un grup al drepturilor LGBT axat pe Europa de Est – a dezvăluit că două campanii numite „Occupy Pedophilyaj” şi „Occupy Gerontilyaj” au fost lansate de un fost „skinhead” (tinerii aşa-numiţi „capetele rase”, simpatizanţi ai neonazismului, n.r.) şi ultranaţionalist rus, Maxim Marţinkevici, cu sopul iniţial de a-i identifica pe pedofili.

Metoda neonaziştilor era să îi depisteze prin intermediul echivalentului rus al popularei reţele de socializare Facebook din Rusia, VK.com, pe tinerii homosexuali care răspundeau la invitaţii de întâlniri cu pesoane de acelaşi sex cu ei. Apoi, tinerii care cădeau în plasa neonaziştilor erau agresaţi de aceştia şi torturaţi, iar toate aceste practici erau înregistrate video de membrii grupurilor neonaziste şi difuzate între acestea, scrie publicaţia Huffington Post.

Dacă ar fi după mine, i-aş ucide

„Aceşti autoproclamaţi luptători împotriva criminalităţii îşi aplicau metodele dure asupra tinerilor care le cădeau victime chiar în plină stradă, la lumina zilei, în faţa celorlalţi oameni „, scrie SHRA pe site-ul său. Înregistrările video ale scenelor de agresiune şi tortură erau apoi distribuite gratuit pe Internet” pentru a afla şi părinţii sau colegii lor de şcoală şi ceilalţi cunoscuţi şi publicul larg, mai scrie Huffington Post. Multe dintre victimele umilite astfel de neonazişti s-au sinucis sau au fost grav traumatizate” fizic şi psihic, a mai dezvăluit SHRA.

La începutul lunii iulie, publicaţia online rusă Lenta a stat de vorbă cu cei care s-au alăturat mişcării „Occupy-Pedofilyay”, pentru a afla mai multe amănunte despre activitatea acestei mişcări. „Nu ne plac homosexualii”, a mărturisit liderul unuia dintre grupurile locale de simpatizanţi neonazişti. „Dacă ar fi după mine, i-aş ucide, dar Guvernul nu permite aşa ceva. Cred că, practic, toţi homosexualii … (sunt) pedofili. O dată ce ai trecut o graniţă, mai treci şi alta … Nu sunt buni pentru a-şi duce viaţa în societate”, a mai spus liderul grupului.

Sentimentele ostile homosexualilor, din ce în ce mai răspândite în Rusia, au atras recent atenţia presei. Preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret de lege aşa-numită „propaganda homosexuală” care prevede amenzi date persoanelor găsite vinovate de propagare de informaţii cu conţinut privind homosexualitatea către minori. Săptămâna aceasta, patru turişti danezi au au fost arestaţi în Rusia.