Nepal: Încă un avion, cu 11 persoane la bord, s-a prăbuşit. Doi piloţi au murit şi nouă pasageri sunt răniţi UPDATE

Un nou accident de avion s-a produs în Nepal, vineri. Un avion cu 11 persoane la bord a căzut în timpul unui zbor, în  Nepal, după ce un alt avion se prăbuşise cu două zile înainte. 

26 feb. 2016, 10:19
Nepal: Încă un avion, cu 11 persoane la bord, s-a prăbuşit. Doi piloţi au murit şi nouă pasageri sunt răniţi UPDATE

Update 13:42 Cei doi piloţi ai aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa şi 9 pasageri au fost răniţi, în aterizarea forţată a avionului, au informat autorităţile nepaleze. La locul accidentului au sosit elicoptere pentru salvarea răniţilor.

Cel puţin o persoană a fost găsită moartă în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni aparţinând companiei Kasthamandap Airlines. În avion se aflau 11 persoane, între care numai una a fost confirmată deocamdată ca fiind moartă în urma acestui accident.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de satul Tilkha, abou la 400km nord-vest de Kathmandu, capitala ţării. Un responsabil guvernamental a declarat că aparatul pare să fi prăbuşit din cauza unor defecţiuni tehnice şi că pilotul ar fi încercat să aterizeze pe un câmp, la o fermă din vârful muntelui înainte de a se prăbuşi.

Citeşte şi Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Nepal. Aparatul, găsit calcinat în întregime. Nu sunt supravieţuitori UPDATE VIDEO

Din cele 11 persoane, două făceau parte din echipajul avionului. Aparatul zburase din Nepalgunj  şi se îndrepta spre satul  Jumla, dintr-o regiune muntoasă. În momentul producerii accidentului, condiţiile meteorologice erau foarte bune pentru zbor, nefiind nici ceaţă, nici precipitaţii atmosferice.

Autorităţile nepaleze cercetează cazul prăbuşirii avionului.

Cu o zi în urmă, un alt avion cu pasageri, care făcea o cursă internă, s-a prăbuşit tot în Nepal. Toate cele 22 de persoane aflate în avion au murit, după ce aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul şi a fost carbonizat.