Nepalul, lovit de furtuni devastatoare. Sunt 22 de morţi şi 600 de răniţi

Mii de supravieţuitori ai unei furtuni devastatoare care a lovit sudul Nepalului la sfârşitul săptămânii trecute au început să primească ajutoare marţi.

03 apr. 2019, 08:22
Nepalul, lovit de furtuni devastatoare. Sunt 22 de morţi şi 600 de răniţi

Echipele de salvare au adus alimente uscate, corturi, saltele şi alte obiecte necesare mai multor sate afectate de intemperii din zona de sud a ţării, la graniţa cu India.

Furtuna a lăsat în urma sa 28 de morţi şi peste 600 de răniţi, dintre care 343 încă primesc tratament în spitalele locale.

Potrivit lui Dev Mandal, un responsabil guvernamental din districtul Bara, autorităţile furnizează mâncare gratuită şi saltele unui număr de circa 3.000 de sinistraţi, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi 25 de morţi şi 400 de răniţi ca urmare a unei furtuni puternice în Nepal

„Încă ne confruntăm cu multe probleme. Nu avem energie electrică. Fermierii şi-au pierdut culturile”, a precizat el pentru dpa.

Departamentul de meteorologie şi hidrologie din Nepal a devenit ţinta criticilor pentru că nu a reuşit să prognozeze acest fenomen meteo extrem, informează stiripesurse.ro.

Într-o declaraţie dată publicităţii luni, Departamentul a dat vina pe lipsa de tehnologie şi de personal pentru eşecul de a avertiza populaţia înainte de furtună.

Furtunile însoţite de precipitaţii masive afectează în mod obişnuit Nepalul între lunile aprilie şi mai, însă experţii au declarat că intemperiile de duminică a fost unele neobişnuit de severe.