Nepoţii şefilor nazişti din Al Treilea Reich s-au sterilizat de teamă că ar putea avea urmaşi care să le semene acestora

Bettina Goering, nepoata nazistului Hermann Goering, a preferat să se sterilizeze pentru a nu da naştere vreunui urmaş care ar putea semîna cu unchiul ei  care era atunci al doilea om în structurile naziste după Adolf Hitler, dezvăluie Daily Mail, citat de presa belgiană.

10 mai 2016, 19:57

Ajunsă acum la 60 de ani, Bettina Goering a făcut aceste destăinuiri despre unchiul ei care a fost cel de-al doilea om în ierarhia celui de-al Treilea Reich şi care a creat Gestapoul şi a pus bazele lagărelor de concentrare naziste. Ea nu a vrut ca moştenirea genetică a unchiului ei să treacă asupra eventualilor ei descendenţi şi, astfel, a ales sterilizarea. La fel a făcut şi fratele ei.

Bettina a făcut aceste dezvăluiri într-un documentar intitulat „Familia mea, naziştii şi eu”, difuzat de canalul MDR. „Mi-am legat trompele uterine la vârsta de 30 de ani. Îi semăn lui (Hermann Goering), ochii, pomeţii, profilul. Eu semăn mai mult cu el decât seamănă propria lui fiică”, a mai spus Bettina.

Nepoata lui Goering a mai mărturisit că tatăl ei nu a vorbit niciodată despre Hollocaust şi nici nu a făcut vreo aluzie la unchiul ei. O dată a spus că bunica lui îl adora pe Hermann. 

„O altă dificultate pentru noi a fost aceea că el credea că membrii familiei lui sunt descendenţii unui erou. Dar el nu a fost. Noi suntem descendenţii unui criminal, al unui ucigaş în masă”, a mai spus nepoata lui Goering.

Vezi şi Fotografia pe care Adolf Hitler a interzis-o. Îl înfăţişa într-o ipostază „sub demnitatea umană” FOTO

Bettina trăieste în prezent în Statele Unite, în Santa Fe, scrie presa belgiană.

O altă femeie care are legături de rudenie cu naziştii este şi nepoata lui Heinrich Himmler, Katrin Himmler. A făcut şi ea mărturisiri despre originile sale în acelaşi documentar în care a apărut şi Bettina.

„Într-o zi, i-am spus povestea lui Heinrich fiului meu. „Eu nu cred că am moştenit răutatea lui, dar trăiesc şi port numele lui. Aveam 11 ani când s-a difuzat prima serie din „Holocaust”, în Germania. M-am aşezat  la biroul meu şi am început să plâng, cânds am auzit repetându-se la nesfârşit numele Himmler. Atunci mi-am dat seama că el fusese cel mai mare criminal în masă al epocii moderne”, a povestit Katrin Himmler. „Dar eu nu sunt responsabilă opentru toate acestea!”… a încheiat ea.