Nepotul lui Gigi Becali, reacţie suburbană după o postare a lui Cristian Tudor Popescu. „Un gunoi mai mare nu există în media”

Lucian Becali, unul dintre nepoţii lui Gigi Becali, l-a desfiinţat pe Radu Banciu, avînd o reacţie suburbană la o postare a lui Cristian Tudor Popescu legată de emisiunile realizate de controverstul realizator TV.

06 aug. 2023, 08:58
Nepotul lui Gigi Becali, reacţie suburbană după o postare a lui Cristian Tudor Popescu. „Un gunoi mai mare nu există în media”
Nepotul lui Gigi Becali, reacţie suburbană după o postare a lui Cristian Tudor Popescu. "Un gunoi mai mare nu există în media"

Lucian Becali a comentat la o postare a lui Cristian Tudor Popescu legată de Radu Banciu și a avut o poziţie suburbană la adresa controverstului realizator TV.

„Un gunoi mai mare decât infectu’ de Banciu nu există în media, la fel de gunoaie infecte și bacteriene sunt cei ce îl plătesc să porcăiască pe toată lumea, absolut gratuit, acest jeg infect, abuzat si paranoic ar trebui marginalizat precum lăturile toxice!”, a scris Lucian Becali.

Citeşte şi: Radu Banciu, luat peste picior de CTP: „Da, adevărat, are cuvintele la el, le ține sub cheie, mai exact, sub fermoar, și le schingiuiește”

Cristian Tudor Popescu vorbise într-o postare despre Radu Banciu, după ce a aurmărit timp de 10 minute o emisiune a acestuia, concluzia fiind că acesta „ține cuvintele sub cheie, mai exact, sub fermoar, și le schingiuiește”.

„Pe la ora 15 și ceva, survolând canalele tv, dau peste un anume Banciu, care pare că se ceartă cu cineva, deși e singur în cadru și nu-i caută nimeni de vorbă. În întâlnirea cu întrebări și răspunsuri de pe platforma reddit, am fost chestionat și ce părere am despre acest personaj. N-am răspuns, pentru că nu-i urmăresc emisiunile. Așa că am zis să mă uit acum.

A fost drăguț. În cele 10 minute cât l-am ascultat, omul a produs două perle de coroană. Prezentând o poezie care cică ar fi fost scrisă cu sânge de Eminescu pe un cearceaf înainte de a muri, obiect de inventar moale achiziționat de Mircea Dinescu de la un anticar (?!!), vorbitorul ajunge la niște stihuri despre pedofilul Titu Maiorescu și o „elevă care l-ar fi prins cu acul în insectar”. „Satâr bătrân, cu mâna la fermoar”, urmează rima. Lăsând la o parte stilul mai degrabă Dinescu-Cațavencii, decât eminescian al creațiunii, primul fermoar a apărut în 1893, la târgul mondial din Chicago, la 4 ani după moartea lui Eminescu. Noi știm că marele poet a fost un vizionar, dar chiar așa, la fermoar…

Apoi, ați citit bine, exact astfel a graseiat, cu dicție, Banciu: „Satâr”. Ca și cum ar fi fost vorba de o secționare rapidă în spatele fermoarului distinsului critic. Un exercițiu simplu de ceea ce se cheamă gândire impune concluzia că e vorba de „Satir”, ființă mitologică greacă, om păros, cu coarne de țap și picioare de cal, mereu agitat de instincte, în special cel sexual.

N-am apucat s-o mistui bine pe prima, că vine și a doua perlă: perorând despre țări arabe și deșerturi, dl Banciu pronunță limpede: „cămila bacteriană”. Adică, cum ar veni, o cămilă burdușită cu bacterii în blană și cocoașe – că are două, spre deosebire de dromader, cu numai una. Cum de n-a fost lichidată până acum o asemenea sursă de infecții?, te întrebi.

Bacteriana mi-a adus în minte injecția intraveninoasă a semidoctorului interpretat de Toma Caragiu. Căci, de fapt, este vorba de cămila bactriană, după numele unei regiuni antice din Asia Centrală, numită de greci Bactriana.

Înainte de a mă întoarce la postul care transmitea tenis, de unde plecasem, am mai apucat să-l aud pe dl Banciu rostind apăsat: „Eu am cuvintele la mine”. Da, adevărat, le are, le ține sub cheie, mai exact, sub fermoar, și le schingiuiește.

Cred că am răspuns întrebării reddit”, a scris CTP pe Facebook.