Nepotul unui celebru dictator european, condamnat la închisoare şi despăgubiri de mii de euro

Un nepot al dictatorului spaniol Francisco Franco a fost condamnat, joi, la 30 de luni de închisoare, pentru că ar fi lovit în mod deliberat o maşină a Gardei Civile, în timpul unei urmăriri, în 2012, a declarat o sursă judiciară.

23 feb. 2018, 10:43

Un judecător din Teruel l-a condamnat pe Francisco Franco Martínez-Bordiu, în vârstă de 63 de ani, la 18 luni de închisoare pentru a atacat o autoritate de stat și încă 12 luni, pentru conducere periculoasă a unui vehicul, au mai precizat surse judiciare spaniole.

Nepotul lui Franco va trebui să plătească şi daune-interese în valoare de 1.500 de euro unui agent de circulaţie pe care l-a lovit şi l-a rănit, precum şi suma de 2.720 de euro pentru că a lovit şi avariat un vehicul al Gărzii Civile, scrie presa franceză, potrivit Belga.

Citeşte şi A murit Carmen Franco, unica fiică a dictatorului Francisco Franco. A fost ducesă şi soţie de marchiz

În data de 30 aprilie 2012, Franco Martinez-Bordiu conducea maşina cu farurile stinse şi a ignorat ordinul unui agent de circulaţie care a vrut să îl oprească. A urmat o urmărire ca în filme, după care maşina lui Franco s-a proiectat într-un vehicul al Poliţiei.

Franco Martínez-Bordiu este cel mai mare dintre cei şapte copii ai singurei fiice a fostului dictator, Carmen. Ea s-a stins din viaţă în decembrie, 2017, la vârsta de 91 de ani.