Nereguli descoperite în autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv

Mari semne de întrebare în privinţa autorizaţiilor de funcţionare a Clubului Colectiv, eliberate de Primăria sectorului 4. Mai exact, documentele obţinute de administratorii acestui local nu respectă legislaţia.

03 nov. 2015, 08:56

Pe 6 noiembrie 2014, Paul Gancea, unul dintre asociaţii Clubului Colective a înregistrat la primăria sectorului 4, o cerere pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare a localului.

În această cerere, precizează că deţine şi respectă acordul de funcţionare eliberat de Primăria sectorului 4.

Aici, însă apare problema: asociaţii nu aveau încă niciun acord de la primărie. În aceeaşi zi depun însă o solicitare pentru obţinerea lui. Dar, conform legii, acordul poate fi eliberat în 30 de zile iar fără el nu poate fi emisă autorizaţia.

Altfel spus, funcţionarul care a înregistrat cele două cereri a făcut exact invers decât prevede legea.

CITEŞTE ŞI Mitropolitul Banatului, despre tragedia din Colectiv: „Dumnezeu nu mai poate să suporte atâta păcat”

Legalitatea autorizaţiilor de funcţionare este pusă în discuţie în aceste momente.

„Se da autorizatia in baza unei declaratii pe propria raspundere la Registrul Comertului si la Primaria Sectorului 4, sub 100 de locuri. Si el a declarat ca are 80 de locuri”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Mai mult, primarul explică de ce nu poate fi tras la răspundere.

„In termenii zonei, este un club de rockeri, avizul de functionare este pe o proprietate privata. Are toate avizele. Acum, nu suntem raspunzatori de ce constructii au facut in interior”, mai spune primarul.

VEZI ŞI INCENDIU Club Colectiv: Numărul MORŢILOR a ajuns la 32. O tânără a murit la Spitalul Pantelimon