Nesimţirea se plăteşte. Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care-şi aruncă resturile pe plajă

Autorităţile de la malul mării vor da amenzi usturătoare celor care vor arunca resturi pe plajă. Sancţiunile ajung să fie cât preţul pentru două nopţi de cazare.

24 iun. 2019, 07:50
Nesimţirea se plăteşte. Amenzi USTURĂTOARE pentru cei care-şi aruncă resturile pe plajă

Poliţia locală din Constanța îi poate amendă şi cu 800 de lei pe cei care îşi aruncă resturile la întâmplare.

Garda de Mediu este cea care ar trebui să amendeze turiştii care fac mizerie pe plajă, însă până acum nu a dat nicio sancţiune. Tocmai de aceea Primăria Constanța a reuşit printr-o hotărâre să le permită poliţiştilor locali să rezolve situaţia. Din păcate, nu şi în sudul litoralului.

„Agenţii de la poliţia locală patrulează pe plajă şi îi sancţionează pe cei care sunt suprinși în timp ce încalcă aceste reguli de bun simţ până la urmă”, a explicat Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt a Primăriei Constanța.

Agenţii de poliţie fac public şi un număr de mobil la care turiştii pot să facă sesizări: 0799.606.142.

În acelaşi timp pe plajele private, administratorii îi încurajează pe oameni să selecteze deşeurile atunci când le aruncă.

Potrivit organizaţiei ”Mare Nostrum”, 2018 a fost anul cu cele mai murdare plaje pe litoralul românesc. În doar trei luni de sezon estival au fost colectate 100.000 de kg de deşeuri aruncate de turişti şi 50.000 de chiştoace.