Netanyahu nu poate să formeze guvernul. El apelează la ajutorul rivalului său, Gantz

Premierul israelian Benjamin Netanyahu admite că rezultatele alegerilor îl vor împiedica să formeze o guvernare şi şi s-a văzut nevoit să apeleaze la rivalul său Gantz să se unească amândoi.

19 sept. 2019, 11:15
Netanyahu nu poate să formeze guvernul. El apelează la ajutorul rivalului său, Gantz

Netanyahu admite că rezultatele alegerilor nu-i vor permite să formeze o guvernare şi s-a văzut astfel nevoit să apeleaze la  la rivalul său în alegeri, Beny Gantz, să se unească.

Benjamin Netanyahu s-a adresat principalului său rival, Benny Gantz, din partidul centrist albastru și alb, sugerând că acetea formează o coaliție largă și, implicit, să admită înfrângerea în alegerile generale controversate din Israel, potrivit Reuters.

Netanyahu, care speră să rămână la putere pentru cel de-al cincilea mandat, a făcut apelul joi, adresându-se  presei: „Am solicitat înființarea unui guvern de dreapta, dar, din păcate, rezultatele alegerilor arată că acest lucru este imposibil .“

Citeşte şi Netanyahu vrea să formeze „un guvern sionist puternic”. Cei doi candidaţi sunt la egalitate UPDATE

Benny, trebuie să înființăm un guvern de unitate, cât mai devreme. Națiunea se așteaptă ca noi, amândoi, să demonstrăm responsabilitatea și că urmărim cooperarea ”, a afirmat premierul.

Netanyahu, care speră să rămână la putere pentru cel de-al cincilea mandat, a declarat presei că  „a solicitat solicitat înființarea unui guvern de dreapta, dar, din păcate, rezultatele alegerilor arată că acest lucru este imposibil „, informează Reuters.

„Benny, trebuie să înființăm un guvern de unitate, cât mai devreme. Națiunea se așteaptă ca noi, amândoi, să demonstrăm responsabilitate și că urmărim cooperarea „, a mai spus premierul în vârstă de 69 de ani.