Netflix a investit aproape 2 miliarde de dolari în producţii TV şi cinematografice europene

Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a anunţat miercuri că această companie a investit peste 1,75 miliarde de dolari în producţii europene, inclusiv programe difuzate sub licenţă, conţinuturi originale şi coproducţii, în contextul în care această platformă online americană specializată în streaming video mizează tot mai mult pe pieţele internaţionale pentru a-şi dezvolta divizia de business, informează site-ul revistei Variety.
Filip Stan
01 mart. 2017, 12:38
Netflix a investit aproape 2 miliarde de dolari în producţii TV şi cinematografice europene

În prezent, Netflix are peste 90 de producţii originale aflate în diverse etape de dezvoltare în Europa, a precizat Reed Hastings la un eveniment organizat în Berlin, ce a fost sponsorizat de Netflix. Serviciile complete ale companiei americane sunt deja disponibile în 13 limbi, cărora li se vor adăuga în curând limbile română şi greacă.

Potrivit anunţului făcut de Reed Hastings, conţinuturile europene au fost vizionate de peste 93 de milioane de ori de abonaţii Netflix din întreaga lume, iar această bază globală de clienţi va depăşi în curând pragul de 100 de milioane de persoane.

”Noi facem ca arta să aibă succes în întreaga lume”, a spus Reed Hastings, adăugând că internetul are puterea ”de a reinventa televiziunea”, deoarece oferă spectatorilor o mai mare libertate în ceea ce priveşte momentul, locul şi modul de vizionare a conţinuturilor şi ”oferă producătorilor acces la un public global”.

Vorbind despre decizia companiei americane de a-şi spori publicul-ţintă din Europa, Reed Hastings a anunţat şi un nou parteneriat cu furnizorul regional de cablu Unitymedia, în virtutea căruia platforma Netflix va fi integrată în oferta de programe a acestui furnizor.

Compania americană şi-a prezentat oferta de producţii europene la evenimentul intitulat ”Netflix – See What’s Next ” ce a fost organizat la Berlin. Printre aceste producţii europene se află seriale originale în limbi locale, precum ”Dark” – o dramă germană, primul show produs de Netflix în Germania; ”Suburra” – un thriller italian despre universul crimei organizate; ”Las chicas del cable” (”Cable Girls”) – o dramă romantică spaniolă, cu o acţiune plasată în anii 1920.

Printre următoarele seriale ale companiei Netflix se mai află ”Troy: Fall of a City”, ”Black Earth Rising” şi ”Spy”, pe care le coproduce în colaborare cu BBC One, BBC Two respectiv Canal Plus.

Producţiile locale au făcut parte din strategia internaţională a platformei online Netflix încă de la lansarea acestei companii americane şi vor continua să modeleze oferta globală a acesteia. Reed Hastings a reamintit faptul că primul serial original produs de Netflix a fost ”Lilyhammer”, o coproducţie realizată în colaborare cu postul public de televiziune norvegian, NRK1, ce prezintă aventurile unui gangster newyorkez exilat în Norvegia.

”Am înţeles, atunci, că puteam să creăm poveşti interesante şi să le prezentăm lumii întregi. Următorul serial al nostru a fost un remake al show-ului TV britanic «House of Cards», care ne-a adus premii importante şi redevenţe creatorilor producţiei originale”, a adăugat Reed Hastings, scrie News.ro.

Cu o investiţie de peste 1,75 de miliarde de dolari, Netflix a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai conţinuturilor TV şi cinematografice europene, spune CEO-ul platformei americane. Referindu-se la ”The White Helmets”, documentarul produs de Netflix care a câştigat premiul Oscar duminică seară la Los Angeles, un film ce prezintă viaţa voluntarilor care salvează vieţi omeneşti în Siria, Reed Hastings spune că acea producţie este ”un film important, care este acum disponibil în lumea întreagă”.

În mod asemănător, drama spaniolă ”Siete Años” (“Seven Years”) ar fi trebuit iniţial să fie prezentată doar în Spania, însă Netflix a luat decizia de a arăta acest film în lumea întreagă.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Mesajul pe care George Simion i l-a trimis lui Gigi Becali înainte de alegeri. Ce l-a rugat pe patronul FCSB
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
Playtech.ro
Rezultate surpriză în județul lui Iohannis. Cine a fost candidatul votat masiv în primul tur la Sibiu
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cardurile care vor fi interzise. Noile reglementări au fost anunțate
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
E oficial! Când începe vacanța de vară a elevilor în 2025 și cât durează, de fapt
Cancan.ro
Pensiile se livrează cu întârziere în luna mai. Dar avem și o veste bună pentru unii pensionari!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Românii au început să joace din ce în ce mai mult Baccarat în mediul online
MediaFlux
Planul lui Simion de a-l aduce pe Călin Georgescu la conducerea țării. Declarațiile incredibile pentru Financial Times
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce