NETOPIA mobilPay introduce plata prin transfer bancar

NETOPIA mobilPay introduce începând cu luna februarie plata prin tranfer bancar, fiind astfel primul procesator local care va integra toate metodele de plată posibile: plata prin SMS, prin card bancar, în numerar, prin apel telefonic sau prin bancă.

25 ian. 2012, 10:41
NETOPIA mobilPay introduce plata prin transfer bancar

„Această metodă de plată este deja utilizată de majoritatea comercianţilor online, însă pe măsură ce volumul comenzilor creşte, urmărirea corectă a plăţilor devine o problemă, care de cele mai multe ori duce la întârzirea livărilor. Noul serviciu urmăreşte automat transferul de bani de la client în contul comerciantului, ceea ce înseamnă reducerea costurilor şi a timpului de livrare”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.

Practic, după ce clientul a ales modalitatea de plată prin transfer bancar, i se generează un cod pe care îl semnalează în descrierea tranzacţiei, apoi face plata în contul NETOPIA, fie prin internet banking, fie în numerar la ghişeul băncii. După finalizarea acestei operaţiuni, mobilPay generează automat o notificare către comerciant, confirmând astfel încheierea tranzacţiei. În acest fel, serviciul mobilPay se ocupă de rezervarea comenzii, încasarea, decontarea şi raportarea tranzacţiei.

„Avantajul noului serviciu NETOPIA mobiPay este automatizarea comenzilor venite prin plata la ghişeu şi internet banking, în special pentru site-urile cu multe comenzi, cum sunt, spre exemplu, cele de reduceri. În plus, noua funcţionalitate reprezintă o opţiune pentru consumatorii încă reticenţi la plata online cu cardul”, a adăugat Eram.