Newsweek.ro: Condamnări pe baza unor "volume confidenţiale" în dosarul ANRP

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2019 14:22 // Actualizat: Marţi, 03 Septembrie 2019 14:22 // Sursa: romaniatv.net

Inculpaţii din dosarul ANRP au fost condamnaţi la închisoare cu executare pe baza unor probe secrete aflate în mai multe volume cu regim secret, care nu le-au fost prezentate în timpul procesului şi împotriva cărora nu au putut să se apere, scrie Newsweek.ro.

Curtea de Apel București a judecat între 2015 şi 2018 un dosar referitor la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către mai multe persoane de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, responsabile cu acordarea de despăgubiri pentru bunuri imobile naționalizate de statul comunist. La finalul procesului pe fond, judecătoarea Ana Maria Trancă a decis condamnări la închisoare pentru toți acuzații.

Aceștia au făcut apel la Înalta Curte de Casație și Justiție. Conform procedurii, dosarul penal s-a mutat de la Curtea de Apel București (CAB) la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), potrivit Newsweek.ro.

Imediat după transmiterea dosarului de la CAB la ÎCCJ, Curtea de Apel București a mai trimis o serie de documente Înaltei Curți, transfer comunicat prin următoarea adresă, semnată de judecătoarea Liana Nicoleta Arsenie, președinta secției penale a CAB: „Urmare adresei din 8.05.2018 prin care v-am inaintat dosarul nr.3203/2/2015 privind pe inculpatii (...), in vederea solutionarii apelurilor declarate in cauza, va trimitem, alaturat, plicul ce contine volume confidentiale, pentru a fi avute in vedere la solutionarea cauzei".

Horia Georgescu, fost şef ANI, condamnat în dosar, acuză că a fost condamnat pe baza unor probe la care nu a avut acces şi nu s-a putut apăra. El a înaintat o sesizare la Inspecția Judiciară din CSM, în care arată că "niciodată pe parcursul cercetării judecătorești doamna judecător Trancă Anamaria nu a adus la cunoștința părților din dosar existența acestor volume secrete, cu atât mai mult nu s-a pus problema ca subsemnatul sau oricare alt inculpat să își facă apărările în cunoștință de cauză".

El cere clarificarea acestei situaţii.

Următorul termen în proces este pe 5 septembrie.

Citeşte materialul integral pe Newsweek.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ana Maria Trancă dosarul ANRP Horia Georgescu probe confidentiale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H