Neymar a semnat cu PSG pe cinci ani. Cel mai scump transfer din istoria fotbalului a fost perfectat

Neymar a devenit joi seara, oficial, jucătorul lui Paris Saint-Germain, el semnând un contract pe cinci ani cu gruparea din capitala Franţei.

03 aug. 2017, 19:56

Anterior, în cursul zilei de joi, FC Barcelona anunţase pe site-ul oficial că reprezentanţii lui Neymar au plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, punând capăt astfel unui contract „rupt unilateral şi fără motiv„. Neymar va fi prezentat oficial vineri la PSG, într-o conferinţă de presă.

Joi, un avocat specializat în drept sportiv, Juan de Dios Crespo, a mers la sediul Ligii Spaniole de Fotbal, pentru a depune cecul cu suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului Neymar cu FC Barcelona, pe care gruparea PSG doreşte să o achite.

Avocatul a fost însoţit de un notar, însă reprezentanţii ligii spaniole au refuzat să primească banii, deoarece ei consideră că acest transfer încalcă prevederile regulamentului privind fair-play-ul financiar al UEFA.

Totuşi, La Liga nu poate bloca la FIFA transferul lui Neymar, potrivit Marca. UEFA se va pronunţa în acest caz după 31 august.