Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Galaţi. Contractul, atribuit prin negociere directă

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor din judeţul Galaţi, scos la licitaţie de Consiliul Judeţului, nu a fost atribuit, în condiţiile în care nicio firmă nu s-a înscris la licitaţie, iar conducerea CJ susţine că din acest motiv a început negocieri directe cu societăţile care s-au ocupat în anii precedenţi de deszăpezire.

27 oct. 2017, 13:38
Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Galaţi. Contractul, atribuit prin negociere directă

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nicio firmă nu s-a interesat de contractul pentru deszăpezirea drumzrilor judeţene.

„Firmele care au făcut deszăpezire anul trecut nu au falimentat, dar credeţi-mă că nu este o bucuruie să faci deszăpezire. Vă spun din propria experienţă că trei ani am făcut deszăpezire şi nu este atât de simplu. Faptul că noi am fost destul de strânşi la pungă şi nu au fost alocate sume foarte mari de bani şi să nu credeţi că cei care au făcut deszăpezire au plecat de aici cu un profit uriaş. Şi în momentul în care faci deszăpezire este lucrarea cea mai vizibilă şi toată lumea te critică. Şi atunci preferi să renunţi la astfel de lucrări”, a susţinut Fotea.

El a spus că au fost începute negocieri directe cu firmele care s-au ocupat anii precedenţi de deszăpezire.

„Încă de ieri au început negocierile pe caietul de sarcini, numărul de utilaje şi aşa cum stau lucrurile eu sunt sigur, dar să mi iau şi o marjă de siguranţă, că până la 10-14 noiembrie vom avea firmă de deszăpezire, pe o negociere directă. În paralel va fi şi şi achiziţia pentru desemnarea unui operator pe o perioadă mai lungă. Dar ca să nu lăsăm judeţul nedeszăpezit, o să recurgem la această metotă de negociere directă. Până va fi închisă procedura de achiziţie sper să vină un operator pentru că la prima licitaţie nici măcar nu ne-a întrebat cineva cum ne cheamă”, a mai afirmat preşedintel CJ Galaţi.

Contractul multianual pentru deszăpezire aferent iernilor 2017-2018, 2018-2019 şi 2019-2020 scos la licitaţie de Consiliul Judeţului Galaţi are o valoare de circa 9,5 milioane de lei.