Nicio pacientă nu a beneficiat de programul de refacere a sânului pierdut, deşi există bani de la stat

Publicat: Miercuri, 13 August 2014 09:48 // Actualizat: Miercuri, 13 August 2014 09:48 // Sursa: romaniatv.net

La Iaşi, programul de refacere a sânului pierdut în urma unei mastectomii încă nu funcţionează. Clinica de Chirurgie Plastică de la Spitalul "Sfântul Spiridon", singura clinică din municipiu care derulează programul şi care a primit deja bugetul pentru realizarea intervenţiilor, încă nu a demarat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea expanderelor tisulare şi a implanturilor, iar Institutul Regional de Oncologie, intrat mai târziu în program, încă nu a primit finanţarea.

Foto: adinaalberts.ro

Deşi proiectul a fost făcut public de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) de la sfârşitul lunii mai, deocamdată intervenţiile sunt realizabile numai pe hârtie, potrivit ziaruldeiasi.ro. Spitalul "Sfântul Spiridon" încă nu poate achiziţiona materialele sanitare necesare din cauza lipsei de interes din partea pacientelor, iar IRO nu poate realiza procedura pentru că încă nu a primit banii de la CNAS.

Prin subprogramul naţional de endoprotezare după afecţiuni oncologice derulat de CNAS, Spitalul "Sfântul Spiridon" a primit un buget de 145.000 de lei, ceea ce a determinat specialiştii să aprecieze că vor putea realiza lunar câte nouă reconstrucţii mamare, costul mediu pe pacietă fiind în valoare de 3.150 de lei. Pe lista de evaluare deschisă la Clinica de Chirurgie Plastică de la spital, s-au înscris deocamdată aproximativ zece paciente. În acelaşi timp, la IRO s-au realizat deja cinci reconstrucţii mamare, toate din resursele proprii ale spitalului, întrucât CNAS întârzie să asigure finanţare şi institutului.

CITEŞTE ŞI: Alimente cauzatoare de cancer. Află ce trebuie să ocoleşti

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cancer la sân cancer mamar masectomie program refacere sâni refacere sân pierdut
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 aug 12:00
...Iaşi, programul de refacere a sânului pierdut în urma unei mastectomii încă nu funcţionează. Citește mai departe…

...
13 aug 09:59
...refacere a sânului pierdut în urma unei mastectomii încă nu funcţionează. Citește mai departe… …read more ...
13 aug 09:56
1
EUR
4.7538
RON
26 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H