Niciun doctor nu ştie ce are. O boală misterioasă îi distruge creierul şi nu o lasă să spună mama

Evelina s-a născut în condiții normale și s-a dezvoltat corespunzător vârstei până într-o zi când, aparent fără motiv, micuța a făcut o criză convulsivă. Ce a urmat este greu de descris în cuvinte. Fetiţa a început treptat să-şi piardă din abilităţi, ajungând în scurt timp să nu mai poată sta în şezut sau să mestece. Părinţii au simţit cum peste ei se prăbuşeşte cerul. Nimeni nu a putut să le spună ce se întâmplă cu fetiţa lor. Acum, au o şansă în Elveţia, dar pentru asta au nevoie de 5.000 de euro.

22 apr. 2015, 13:52

Micuta Eveline Maria a venit pe lume ca un copil normal, s-a dezvoltat corespunzator varstei pana intr-o zi cand, din senin, aparent fara motiv, a facut o criza convulsiva care a lasat-o fara cunostinta pret de cateva minute bune. Asa a debutat cosmarul. In scurt timp fetita a inceput sa piarda achizitii esentiale, instalandu-se regresul psihomotor sever, astfel incat a ajuns sa nu poata sta in sezut sau sa mestece. 

Parintii micutei Eveline Maria au incercat sa faca tot ce le-a stat in putinta: investigatii de specialitate extrem de costisitoare in tara, la Cluj, la Bucuresti, in strainatate la Acibadem, in Franta, toate fara raspuns. Toti specialistii emit ipoteze imediat contrazise de alti specialist, nimeni nu poate spune cu certitudine care este cauza, de ce un copil de aproape doi ani a redevenit bebelus.

Când toate visele se năruiau în familia Enache, atunci a apărut o rază de speranță, tocmai din Elveția. Unul dintre cei mai reputați specialiști în neurologie din Europa, prof. dr. Barbara Plecko, de la University Children’s Hospital Neuropediatrics / Children Neurology, a acceptat să preia cazul Evelinei.

„Când i-am cunoscut pe părinții Evelinei nu zăream niciun strop de speranță în ochii lor, mi-au comunicat că șansele ca micuța lor să se facă bine se năruie pe zi ce trece. Într-o zi, m-au informat că au primit o veste minunată din Elveția, iar un reputat specialist în domeniu a acceptat s-o consulte și să o facă bine. Speranțele lor și ale noastre au reapărut imediat și am demarat această campanie umanitară prin care vrem să înfăptuim minunea. Împreună!”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Costurile pentru spitalizare și testele inițiale costă 5.000 de Euro, iar Asociația „Salvează o inimă” a demarat o campanie ce vizează strângerea de fonduri pentru micuța de nici 2 anișori.

Suma este necesară până în data 24 aprilie 2015.

De aceea, va rugam, pe toti cei care aflati povestea ei, sa o spuneti mai departe. Sa punem mana de la mana si sa strangem cei 5000 de EUR necesari pentru spitalizare si testele initiale. Impreuna ii putem da acestui copil sansa la viata normala, Eveline stia sa alerge, sa se joace, stie si vrea si acum, dar din pacate nu mai poate. Noi toti, impreuna putem schimba viata acestui pui de om care vrea doar sa fie cum a fost, la fel ca noi.

Donațiilor pot fi făcute online (prin card, SMS sau Paypal), pe platform de donații https://salveazaoinima.ro/campaigns/evelina-maria-enache/ sau direct în contul bancar deschis pe numele mamei, Loredana Enache la EMPORIKI BANK-ROMANIA SA:

RO89BSEA0200000001602147


loading...