Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

05 oct. 2021, 13:39
Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Paturile din rezerva operațională sunt paturi pe care anumite spitale le dețin și au posibilitatea să le operaționalizeze, în afara secțiilor principale de Terapie Intensivă, atunci când numărul de pacienți din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depășește pe cel al paturilor disponibile în secțiile principale.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 5 octombrie. RECORD ABSOLUT. România a trecut pragul de 15.000 de cazuri COVID-19. 252 de morţi în 24 de ore

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi la terapie intensivă, care vor fi disponibile în zilele următoare, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, arată ministerul.

Citeşte şi Incidenţa COVID în Bucureşti a trecut de 10. Ce spune Raed Arafat despre un posibil lockdown