Niciun român nu ar trebui să mai cumpere acest produs din magazin. Dragoș Pătraru avertizează: “Ne afectează organismul”

Un produs adorat de foarte mulți români a fost analizat de Dragoș Pătraru, care a devenit un fel de "detectiv culinar", iar ce a descoperit este de-a dreptul șocant!
Alina Costache
19 ian. 2025, 17:12
Niciun român nu ar trebui să mai cumpere acest produs din magazin. Dragoș Pătraru avertizează: “Ne afectează organismul”

Brânza topită este nelipsită de pe rafturile supermarketurilor, însă efectele sale asupra sănătății sunt din ce în ce mai des puse sub semnul întrebării. Deși e considerată o variantă frugală și gustoasă pentru mic dejun sau gustări, mai ales pentru copii, ingredientele sale nu sunt cunoscute în totalitate. Ce a descoperit Dragoș Pătraru, de fapt?

Dragoș Pătraru a analizat brânza topită din magazin

Deși poate părea o alegere convenabilă, este recomandat să limităm consumul de brânză topită. Dragoș Pătraru, cunoscut pentru analiza produselor alimentare disponibile pe piața românească, a comparat mai multe sortimente de brânză topită din supermarketuri.

Citeste si Ce conțin supele instant din magazin. Dragoș Pătraru a luat la control etichetele și a făcut o descoperire șocantă: „Refuz să cred”

Brânza topită se obține prin procesarea unor tipuri de brânzeturi, la care se adaugă săruri de topire, apă și grăsimi. Ceea ce face acest produs mai puțin sănătos sunt aditivii adăugați în procesul de fabricație. Printre aceștia se numără săruri de topire precum fosfații și citrații, care, alături de alte substanțe chimice, pot avea efecte negative asupra organismului, mai ales dacă sunt consumate frecvent.

„Conțin diferite tipuri de brânză seminare, lapte praf, zer praf, concentrat proteic, cazeinat de sodiu. Cazeinatul ăsta este o proteină modificată extrasă din lapte ce conține 8 aminoacizi esențiali. Apoi, unt, săruri, citrat de sodiu, fosfat monosodic, disodic, polifosfați, acid citric. Aceste săruri sunt utilizate pentru stabilizarea ph-ului produsului, practic ele sunt cele care ne afectează organismul.”, a explicat Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.

Unul dintre principalele motive alarmante este cantitatea mare de grăsimi din compoziția brânzei topite, care poate ajunge până la 40%! Mai mult, sărurile de topire utilizate pentru textura și stabilitatea produsului pot influența negativ absorbția calciului în organism. Aceste substanțe reduc eficiența cu care organismul asimilează acest mineral necesar pentru sănătatea oaselor.

În plus, brânza topită conține o serie de aditivi alimentari, cunoscuți sub denumirea de „E-uri”, precum difosfați, polifosfați și citrați, care sunt adăugați pentru a stabiliza produsul și a-i îmbunătăți textura. Deși acești aditivi sunt aprobați pentru consum, utilizarea lor în cantități mari poate avea efecte adverse asupra sănătății, inclusiv perturbarea funcționării rinichilor sau agravarea unor afecțiuni existente.

Vezi si Dragoș Pătraru a dat verdictul despre parizer. Este singura firmă care poate fi consumată de români: „Este un produs fiert, singurul fără E-uri, afumat cu fum natural”

În anumite țări, există reglementări stricte care limitează vânzarea unor tipuri de brânză topită. De exemplu, în Statele Unite, unele dintre aceste produse nu sunt recunoscute oficial ca brânzeturi, din cauza conținutului scăzut de ingrediente naturale, cum ar fi laptele, care, în anumite cazuri, reprezintă mai puțin de 51% din compoziție.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri