Nick Casciaro, câștigătorul X Factor 2021, interviu exclusiv chiar de ziua lui. Cum s-a adaptat aici, ce planuri are cu banii câștigați și când se mută definitiv în România

Nick Casciaro e italianul cu voce de aur, care a reușit să câștige marea finală X Factor România 2021. Cu un timbru special și o tehnică vocală perfectă, i-a convins pe toți că este un potențial câștigător încă de la prima audiție.

04 ian. 2022, 15:47
Nick Casciaro, câștigătorul X Factor 2021, interviu exclusiv chiar de ziua lui. Cum s-a adaptat aici, ce planuri are cu banii câștigați și când se mută definitiv în România

Nick Casciaro, care a fost în echipa Loredanei la X Factor,  a venit din Bolzano, Italia, ca să participe și mai apoi să și câștige acest concurs. Prima apariție a lui Nick pe scenă a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea. A cântat melodia „Leave a Light On” de la Tom Walker într-un stil cu totul aparte și s-a bucurat de aplauze și complimente din partea juraților.

Nick Casciaro împlinește astăzi 32 de ani și petrece alături de Loredana și alți prieteni români la Poiana Brașov. Chiar azi, de ziua lui, am stat și noi de vorbă cu el și am aflat mai multe despre viața lui din spatele scenei, ce a simțit atunci când a câștigat marele premiu, ce are de gând să facă cu banii și, probabil întrebarea care stă pe buzele tuturor, dacă are de gând să se mute definitiv în România și chiar să-și înceapă o carieră muzicală aici.

Nick Casciaro se descrie ca fiind „un tip dominat de o pasiune puternică și determinat să-mi fac visul să devină realitate, mereu pregătit să devin mai bun și curios să descopăr lucruri noi”.

A început să studieze pianul de când era mic, iar acum e prietenul lui cel mai bun, intrumentul cu care face show la fiecare apariție pe scenă. „Mereu mi-a plăcut să cânt la pian. Am început când aveam opt ani și de atunci nu m-am mai oprit. Am realizat că oamenilor le place vocea mea când am împlinit 23 de ani și de atunci am început să cânt  și din voce”, a spus Nick pentru RomaniaTv.

Ce l-a adus pe Nick Casciaro în România? „Dorința puternică de a reveni în joc și dorința de eliberare m-au împins să particip la X Factor România. A fost o călătorie incredibilă. O consider o adevărată renaștere”.

Chiar și după câștigarea X Factor, Nick păstrează legătura cu Loredana și deja au concerte împreună, și se înțelege foarte bine și cu cei care i-au fost până acum rivali.

„Sunt foarte norocos că am întâlnit toți acești oameni și artiști autentici și sinceri ca ei. Loredana este o ‘shining star’, plină de bucurie, foarte deșteaptă și cel mai bun mentor pe care mi-l puteam dori. Faptul că am ajuns până în finală și chiar am câștigat este și datorită ei”.

După câteva luni de zile pe care le-a petrecut în România, Nick reușește acum să înțeleagă cât de cât limba română. O învață zilnic de la cei din jur, știe deja câteva cuvinte pentru a avea o conversație de bază. Dacă vă amintiți, la penultima apariție la X Factor, Nick Casciaro a cântat o melodie absolut superbă, Hallelujah, cu care a impresionat tot internetul. Dar pe lângă asta, ne-a făcut tuturor o surpriză și a ales și o piesă în limba română.

„La început m-am luptat puțin cu acele cuvinte, dar toți concurenții din jurul meu au fost foarte drăguți și chiar m-au ajutat mult cu pronunția și înțelegerea versurilor. Și, bineînțeles, am lucrat ore întregi cu Loredana. Asta m-au ajutat foarte mult”.

  • Te-ai adaptat ușor la viața de aici? Iei în considerare să începi cariera muzicală în țara noatră sau chiar să te muți aici?

„Nu am avut posibilitatea să vizitez prea mult această țară minunată, dar o voi face. În ultima vreme am fost la Poiana Brașov și ce am văzut în Transilvania este uimitor. Priveștea, natura. Chiar mi-a amintit de Trentino. Iubesc mâncarea românească, felul în care tradițiile sunt încă atât de puternice și pure și nu mă pot sătura să recunosc faptul că oamenii pe care îi întâlnesc sunt grozavi. Și wow! Aici chiar știți să vă distrați! O carieră sau să mă mut aici? Chiar sper cu tărie să se întâmple asta!”.

  • Cine te-a susținut cel mai mult în toată această perioadă?

„În primul rând, toată familia. Ca să fiu sincer, ei m-au sprijinit toată viața mea. Iubita mea, echipa mea (managerii Fabrizio Frigeni și Gabriela Serban și producător Filadelfo Castro) și, desigur, toți oamenii minunați care mi-au scris în timpul competiției”.

Cum l-a afectat pandemia de Covid pe Nick Casciaro

„A fost foarte greu, dar în același timp a fost folositor. Am descoperit unele lucruri despre mine pe care credeam că le-am pierdut. Am cântat și din voce și la pian și așa mi-am redescoperit cea mai mare pasiune și dragostea mea pentru muzică. Pandemia mi-a stricat toate planurile, așa cum a făcut cu majoritatea oamenilor, presupun, dar acum parcă totul are un alt sens. Sper să revenim cât mai curând la normalitate”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nick Casciaro (@nickcasciaro_official)

Nick ne-a dezvăluit și ce mai face în timpul lui liber, atunci când nu se află pe scenă sau în sala de repetiții. Sportul e, pe lângă muzică, o parte importantă a vieții lui.

„Sunt dependent de sport. Mereu am practicat diferite sporturi și dacă stau prea mult fără mă simt chiar rău. Așa că, atunci când pot, sunt afară, mă plimb, alerg, merg pe bicicletă, mă joc fotbal cu prietenii sau fac tot felul de exerciții fizice. Practic windsurfing-ul de opt ani și când am împlinit 18 ani am obținut și licența pentru a putea preda această disciplină minunată. Printre altele, îmi place să merg la cinema. Dacă aș putea, m-aș uita la un film în fiecare seară. Și îmi place, de asemenea, să merg la teatru. E un loc magic, ador să privesc actorii pe scenă”.

  • Ce ai simțit când ai aflat că ai câștigat X Factor?

„La început nici măcar nu am realizat. Poate că nici acum nu realizez prea bine ce s-a întâmplat. Am experimentat ceva ce nu poate fi explicat. Bucurie, emoție, ușurare, recunoșință, mândrie și multă dragoste pentru cei care au făcut posibil acest lucru. Încă îmi vine greu să cred că s-a întâmplat”.

Ce va face cu banii câștigați la X Factor

„Producțiile muzicale sunt scumpe. Cu siguranță voi investi în industria muzicală și într-un nou proiect de înregistrare de-al meu. Aceasta este prioritatea mea acum: să fac muzică!”.

Ce planuri are Nick Casciaro pentru 2022

„Vreau să cânt în România, dar și în Europa, de asemenea. Și, de ce nu, în lumea întreagă. Mi-ar plăcea să îi pot întâlni personal la concertele mele pe toți acei oameni care mă urmăresc și care cred în mine. De asemenea, pregătesc împreună cu echipa mea un proiect muzical. Drumul către a fi autentic nu e deloc ușor, dar vom munci din greu și vom reuși”.