POVESTE TULBURĂTOARE! Nicolae a trăit în 6 orfelinate, apoi a fost adoptat de o familie bogată din SUA. De la visul american la COŞMAR

Nicolae Burcea s-a născut în anul 1993, dar mama lui l-a abandonat pe scările Mănăstirii Cașin. Copilul a supraviețuit şi a ajuns să trăiască în nu mai puțin de şase orfelinate, printre care și în Centrul de Plasament "Sfânta Ecaterina", cel vizitat chiar și de Michael Jackson, în vizita lui din România.

07 iul. 2020, 18:07

Nicolae Burcea s-a născut în București în 1993. Mama lui, o tânără de etnie romă, a rămas însărcinată cu el la 16 ani, în timp ce se afla într-o relație de scurtă durată cu un tânăr pakistanez. Pentru că tatăl lui era musulman, iar relația nu avea un viitor, mama lui l-a abandonat pe scările Mănăstirii Cașin din Capitală. A trăit în 6 orfelinate, iar apoi a fost adoptat de o familie bogată din SUA.

„Limbajul este dezvoltat în mod normal, vocabularul este bine reprezentat, folosește propoziții complexe și poate reproduce poezii scurte. Este echilibrat emoțional și are un comportament social adecvat”, se arăta în raportul adopţiei.

Povestea tânărului găsit mort în parc, în Buzău. Fusese abandonat de părinţi la naştere şi ajunsese pe drumuri după majorat

În 2002, Nicolae Burcea a pășit pentru prima oară pe tărâm american. A ajuns într-o casă luxoasă, alături de noua lui familie și era pentru prima dată fericit. După ce a fost adoptat, numele său a devenit Nicolae Butler și toată lumea din SUA l-a botezat „Nico”.

„Oamenii mă priveau ciudat pentru că aveam pielea întunecată, iar părinții mei sunt albi. Evident, asta m-a făcut să mă simt destul de penibil”, spune Nicolae Burcea.

„Pentru părinții mei adoptivi, am fost ca un copil perfect. În SUA, ei cred că toți acești tineri au nevoie doar de o casă iubitoare și nimic mai mult. Sunt o mulțime de mituri și cred că depinde de tehnica de „vânzare” a oamenilor de la agențiile de adopție”, a mai spus acesta.

Lipsa afecțiunii în prima parte a copilăriei sale avea să lase urme adânci asupra lui. După o vizită la psiholog, a fost diagnosticat cu o tulburare de atașament reactiv. Acest lucru înseamnă că, prin pierderea primilor părinți, copilul ajunge să aibă probleme în relația cu noii părinți, chiar dacă aceștia sunt competenți și îi oferă tot ceea ar avea nevoie.

Părinții adoptivi își doreau cu strictețe ca băiatul să îi asculte, să se supună regulilor stricte, însă această autoritate dusă la extrem nu făcea decât să îi aducă aminte de autoritatea abuzivă de la orfelinat. La început de adolescență au apărut primele revolte, iar americanii nu puteau să îl înțeleagă. L-au dus la psihiatru și a urmat chiar și a fost forțat să urmeze și un tratament.

Își amintește că părinții lui îl încuiau în camera lui ore sau chiar zile întregi. Azi, nu le mai poartă ranchiună celor doi americani care l-au adoptat. Se gândește la ei ca la niște oameni care nu au avut prea multe greutăți în viața lor și nu erau pregătiți să facă față unui copil traumatizat.

Nadine, amintiri dureroase de la orfelinat: „Aş fi dat orice să am părinţi homo!”

La vârsta de 16 ani, Nicolae Burcea a ajuns într-un nou centru, după ce părinții l-au denunțat la poliție. S-a întâmplat în urma unui episod de scandal, atunci când s-a enervat atât de tare încât și-a lovit tatăl! Cel mai negru coșmar avea să devină din nou realitate. Adolescentul a fost luat de părinții săi după câteva zile și lăsat la un orfelinat. Peste câteva săptămâni, l-au denunțat pentru abuz fizic și a fost trimis în fața judecătorilor.

Citeşte continuarea pe demamici.ro.