Nicolae Bănicioiu: „Donatorii de sânge sunt aşteptaţi SÂMBĂTĂ, de la ora 8.00”

Nicolae Bănicioiu a solicitat ajutor din partea cetăţenilor pentru că "din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură".

30 oct. 2015, 23:17
Nicolae Bănicioiu: „Donatorii de sânge sunt aşteptaţi SÂMBĂTĂ, de la ora 8.00”

UPDATE: Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că donatorii sunt aşteptaţi SÂMBĂTĂ DIMINEAŢĂ de la ora 8.00, la Centrul de Transfuzii şi la Spitalul Universitar pentru că donarea de sânge chiar în această noapte ar îngreuna ajutorul acordat răniţilor.

Apeluri de mobilizare pentru donare de sânge au fost lansate pe Facebook, oamenii fiind îndemnaţi să ajute astfel persoanele rănite în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

Astfel, pe pagina ”Şi eu donez”, pe lângă mesaje de mobilizare pentru donarea de sânge, a fost postat şi un link cu centrele de transfuzii din ţară.

”Tragedie în această seară, în Capitală! Sunt aproape 180 de răniţi la toate spitalele din Bucureşti. Mergeţi şi donaţi sânge pentru ei. Au nevoie de ajutorul nostru. DAŢI MESAJUL MAI DEPARTE!”, se arată pe pagina respectivă de Facebook.

Zeci de persoane au adăugat, până în prezent, comentarii prin care îşi arată disponibilitatea de a dona sânge sau cer informaţii privind centrele şi spitalele unde pot face acest lucru.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat vineri noaptea că numărul victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv este foarte mare și gravitatea arsurilor de care suferă „este pe măsură”. „Sunt din ce în ce mai multe victime, din păcate, sunt redistribuite către spitalele de urgență care au și posibilitatea de a trata pacienții cu arsuri grave – Universitar, Floreasca, Bagdasar, care sunt în prima linie. Evident că vor fi redistribuiți și către alte spitale. Din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură. Acum redistribuim ventilatoarele și o să asigurăm ventilatoare pentru toți pacienții. Este un număr foarte mare de victime. Sunt eforturi și se mobilizează toată lumea. Sunt aduși medicii de acasă. Au și venit. În momentul de față, toate dispozitivele sunt în funcțiune”, a spus Bănicioiu, care a făcut apel şi pentru donare de sânge.

INCENDIU într-un club din Capitală: 26 MORŢI, 145 de răniţi. Tinerii s-au călcat în picioare pentru a se salva

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat că este disponibil un număr de telefon la care pot suna rudele celor aflați vineri seară în clubul Colectiv din Capitală, unde a avut loc un incendiu puternic. Numărul de telefon este 021.206.92.91.

Citeşte şi INCENDIU în Club Colectiv. Mărturie cutremurătoare: „Probabil aşa arată infernul”