Nicolae Bănicioiu: Nu avem de ce să discutăm despre un CONGRES în PSD. Victor Ponta nu a demisionat

Vicepreşedintele PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, duminică, cî în PSD nu se pune problema organizării unui Congres pentru alegerea unei noi conduceri a partidului pentru că "Victor Ponta nu a demisionat".

12 iul. 2015, 18:53
Nicolae Bănicioiu: Nu avem de ce să discutăm despre un CONGRES în PSD. Victor Ponta nu a demisionat

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

„PSD trebuie sa continue sa se ocupe in aceasta perioada de guvernare, ca prioritate zero. Sunt rezultate foarte bune care trebuie aparate si am incredere in fortele lui Victor Ponta, ca premier.

In acelasi timp, in PSD nu avem de ce sa discutam despre un Congres. Victor Ponta nu a demisionat. Este vorba de o prelungire a interimatului, menita sa protejeze partidul. Nu poate exista un Congres pana la clarificarea situatiei din Justitie a lui Victor Ponta„, a declarat Nicolae Bănicioiu. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta RENUNŢĂ la şefia PSD până când îşi va demonstra nevinovăţia în justiţie

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, pe Facebook, că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. Ponta le-a trimis, în acest sens, o scrisoare liderilor PSD, în care precizează că îşi va face, „ca Prim Ministru si membru de partid”, datoria faţă de PSD.