Nicolae Banicioiu: Stiu ca nici un liberal din lume nu vrea privilegii pentru cei care nu platesc taxe

Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului, raspunde declaratiilor facute de europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, referitoare la faptul ca liberalii nu sunt de acord cu noul Cod al Insolventei, afirmand ca Ordonanta de Urgenta este facuta astfel incat cei care se foloseau de insolventa pentru a se eluda de la plata obligatiilor catre stat, sa nu mai poata face acest lucru.

05 oct. 2013, 16:32
Nicolae Banicioiu: Stiu ca nici un liberal din lume nu vrea privilegii pentru cei care nu platesc taxe

„Am vazut declaratia doamnei Nicolai, dar nu am inteles conform carui principiu liberal si al unui stat corect, unii trebuie sa plateasca taxe si altii nu? Conform carei logici, unele companii trebuie sa isi achite taxele si altele nu; unele fabrici sau firme sa fie corecte si altele nu? Unele televiziuni sa isi plateasca, majoritatea dintre ele, obligatiile catre stat si altele nu?

Legea insolventei a fost modificata dupa consultarea mediului privat, si pentru a preveni folosirea insolventei ca solutie de a fugi de plata taxelor de catre unii. Majoritatea romanilor sunt corecti si platesc taxe si ne spun mereu ca nu e in regula sa existe smecheri care nu platesc – indiferent ca e vorba de fabrici, mici companii sau chiar structuri media. Legea trebuie sa fie egala pentru toti, iar cei care sunt corecti nu au de ce sa se teama.

As vrea sa se inteleaga foarte clar ca nimeni nu vrea ingradirea libertatii presei! Noul Cod al Insolventei nu are legatura cu libertatea de exprimare. Aici este vorba despre o serie de principii economice pe care societatile comerciale trebuie sa le respecte”, considera ministrul Nicolae Banicioiu.

 

CITESTE SI:

Proiectul Codului insolvenţei va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare şi trimis Parlamentului