Nicolae Ciucă are noi ținte pentru PNRR: „Va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”

Nicolae Ciucă a spus joi, în ședința de guvern, că va fi aprobat un program ce reprezintă o țintă în cadrul PNRR. Astfel, 2500 de unități de învățământ din România vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familii vulnerabile.

30 dec. 2021, 15:20
Nicolae Ciucă are noi ținte pentru PNRR: „Va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”

Nicolae Ciucă are noi ținte pentru PNRR

„Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a spus premierul. Guvernul urmează să aprobe şi un un plan de acţiune al cărui scop este să crească cu cel puţin 25%, până în 2026, traficul feroviar, precum şi o OUG pentru racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetăţenilor din mai multe comunităţi.

Premierul Ciucă a declarat că în şedinţa de guvern de joi vor fi aprobate toate elementele ce constituie jaloanele şi ţintele din cadrul PNRR. „Reprezintă, practic, cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an, şi practic activitatea Guvernului (..) s-a centrat pe pe identificarea soluţiilor, astfel încât aceste jaloane şi ţinte să poată fi îndeplinite. Este cel mai important proiect naţional de redresare şi rezilienţă”, a mai spus premierul, precizând că este ”o sumă foarte importantă de bani, 30 de miliarde de euro, pe care trebuie să îi accesăm şi să îi gestionăm pentru a realiza reformele şi investiţiile solicitate prin implementarea acestui plan.

Nicolae Ciucă a afirmat că a avut discuții cu membrii din Guvern și că ”a fost nevoie să acceleră, viteza de lucru, astfel încât să putem să ne apropiem de finalizarea acestui deziderat”.

”Vorbim despre proiecte şi reforme asumate, astfel încât beneficiile lor să fie resimţite de cetăţeni”, a mai spus prim-ministrul. Exemplele date de el în acest sens sunt: „în domeniul educaţiei, un obiectiv important, pus în concordanţă cu Proiectul Naţional de Reformă ”România Educată, este reducerea abandonului şcolar”.

”Printr-un Program pe care îl vom aproba în şedinţa de astăzi şi care reprezintă ţintă în PNRR, 2500 de unităţi de învăţământ din România vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familii vulnerabile. Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și Kit de supravieţuire COVID. Ce să nu va lipsească din casă în această perioadă. Rafila: „Nu vă trataţi cu antibiotice sau antivirale nerecomandate de medici”. Sfaturi pentru angajaţi şi angajatori

De asemenea, în sectorul infrastructurii feroviare, premierul a anunţat că Guvernul va adopta un plan de acţiune al cărui scop este să crească cu cel puţin 25%, până în 2026, traficul feroviar şi să îmbunătăţească condiţiile pentru călători. ”Transportul feroviar trebuie să devină o alternativă de călătorie rapidă, confortabilă şi nepoluantă. Avem la dispoziţie fonduri pentru acest obiectiv”, a afirmat el.

Serviciile extinse de alimentare cu apă și canalizare sunt indispensabile pentru un trai civilizat, a mai spus Nicolae Ciucă. ”Printr-o Ordonanţă pe care o vom aproba astăzi, vom face posibilă racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetăţenilor din mai multe comunităţi. România are la dispoziţie în următorii ani, prin acest program, 968 de milioane de euro pentru managementul sustenabil al sectorului de apă şi apă uzată”, a afirmat premierul.

„Vom prelua monitorizarea operaționalizării PNRR la nivelului prim-ministrului”, a încheiat Ciucă.

Citește și Premierul Ciucă pregăteşte răspunsul la valul 5: „90% dintre medicii de familie sunt vaccinati. Vom asigura resursele ca sistemul sanitar să facă faţă pandemiei”