Nicolae Ciucă cere verificarea preţurilor la combustibil. „Avem datoria să ne protejăm cetățenii”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Energiei şi Ministerului de Finanţe să verifice "elementele de preț la carburanți" întrucât vrea ca Guvernul să afle cum s-a ajuns la nivelul preţurilor la combustibil.

16 iun. 2022, 13:57
Nicolae Ciucă cere verificarea preţurilor la combustibil. „Avem datoria să ne protejăm cetățenii”

Nicolae Ciucă a cerut, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, luarea de măsuri pentru a opri creşterea preţului benzinei şi motorinei.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de COVID, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri.

Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

Citeşte şi: România cumpără 32 de avioane F16 din Norvegia. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Premierul a solicitat Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți.

„Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a concluzionat Nicolae Ciucă, conform Mediafax.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România se confruntă cu „scumpiri anormale” la carburanţi şi cere Guvernului să intervină, în condiţiile în care preţul barilului de petrol nu a crescut. Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor este de părere că, în acest moment, Consiliul Concurenţei nu şi-a făcut treaba, pe fondul creşterilor de preţuri din ultima perioadă, cu precădere la carburanţi.

Marcel Ciolacu a afirmat că este nevoie de intervenţia autorităţilor, având în vedere că pentru o perioadă am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie.

„În acest moment, trebuie să recunoaștem că trecem printr-o perioadă complicată. Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și necesitatea noastră să ne încălzim pe perioada iernii și ne-am trezit cu niște scumpiri anormale la carburanți, ținând cont că barilul nu s-a scumpit. Va trebui să intervenim pe acest segment”, a afirmat Marcel Ciolacu

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere demiterea conducerii Consiliului Concurenţei. „Va trebui să intervenim! Scumpirile la carburanți sunt anormale”