Nicolae Ciucă, despre candidatura la preşedinţie: „Eu nu pot să mă duc în faţa partidului și, dacă îmi va cere, eu să zic nu”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, referitor la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, că dacă PNL îi va cere să candideze nu va putea să refuze.

23 nov. 2023, 13:57
Nicolae Ciucă, despre candidatura la preşedinţie: „Eu nu pot să mă duc în faţa partidului și, dacă îmi va cere, eu să zic nu”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, la RFI, despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că dacă PNL îi va cere să candideze, nu poate să se ducă în faţa partidului să le ceară să candideze ”prin noi înşine” şi să le zică nu.

Ciucă: ”Suntem la guvernare cu PSD. Cel care va genera ruperea coaliţiei nu va câştiga, ci va pierde”. Ce spune despre o alianță cu USR sau REPER

”În acest moment, după ce am discutat la Sinaia, am stabilit clar că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă PNL îmi va cere să candidez, eu nu pot să mă duc în faţa partidului să le cer să ne asumăm să candidăm prin noi înşine şi dacă partidul îmi va cere, eu să le zic nu”, a spus liderul PNL.

Citește și: Un nou scandal în coaliţie. Mihai Fifor: „Cine vrea binele românilor? PSD, care lucrează și ia măsurile necesare, sau cei care atacă fiecare decizie a noastră, pentru a proteja grupuri de interese?”

Întrebat dacă are capacitatea de a trage partidul într-un astfel de scrutin, Ciucă a precizat că ”tocmai de aceea nu există o decizie, pentru că urmează să facem analize, să facem măsurători și în funcție de toate aceste date vom lua o decizie”.