Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Premierul interimar, Nicoale Ciucă, a declarat joi, referindu-se la numărul mare de îmbolnăviri COVID-19 din ultima săptămână raportate în București, că "avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei".

10 dec. 2020, 15:00
Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat joi, că Guvernul va prelungi starea de alertă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat dacă autorităţile pregătesc noi restricţii pentru Sărbătorile de iarnă, Nicolae Ciucă a răspuns că în aceasta dupa-amiaza va avea loc sedinta CNSU şi pentru că vorbim de un Guvern interimar Hotărârea care urmează să fie adoptată în următoarea şedinţă a Executivului nu va aduce prea multe modificări faţă de cele deja în vigoare.

„Ceea ce va pot spune este ca Guvernul interimar pe care il conduc nu poate sa ia decizii care sa modifice foarte mult prevederile starii de alerta in care ne gasim, ca atare in urmatoarea sedinta de Guvern vom prelungi starea de alerta cu masurile si indicatorii prevazuti in cea precedenta”, a spus premierul interimar.

Nicolae Ciucă a atras atenţia că „avem o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul Capitalei”, făcând referire la numărul mare de cazuri COVID-19 din Bucureşti.

„Zilele trecute au fost 1900. În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății și cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu DSP București. Sperăm ca prin procedurile deja stabilite să fie luate măsuri în consecință”, a mai declarat premierul interimar.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 10 decembrie 2020. Peste 7.000 de cazuri noi şi 127 de decese. RECORD la ATI

 

Incidenţa coronavirus 10 decembrie. Constanţa şi Ilfov au scăzut sub 7. Rata de infectare ridicată la Bucureşti

Judeţele Constanţa şi Ilfov înregistrează şi astăzi cea mai ridicată incidenţă COVID-19 la mia de locuitori. Rata de infectare la Bucureşti scade foarte puţin, de la 6,77 la 6,76. Cu toate acestea, şi astăzi Capitala a raportat cele mai multe cazuri COVID-19, 1762 în ultimele 24 de ore.

Marţi şi miercuri, s-au înregistrat raportări record la Bucureşti, 1.946 de cazuri noi COVID-19 zilnic.