Nicolae Ciucă, despre ieftinirea alimentelor: ”Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi că PNL susține ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune.

29 iun. 2023, 14:59
Nicolae Ciucă, despre ieftinirea alimentelor: ”Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază”
Nicolae Ciucă, despre ieftinirea alimentelor

Nicolae Ciucă, despre ieftinirea alimentelor. Oficialul le-a cerut specialiștilor din partid, dar și miniștrilor cu rol avizator să urmărească proiectul promovat intens în ultimele trei luni de ministrul Agriculturii și să se asigure că a fost discutat în detaliu cu toți cei implicați de la procesator până la vânzătorul final.

Citește și Ieftinirea alimentelor de bază se amână! Guvernul a mutat ședința în care trebuia aprobată ordonanța de urgență

Nicolae Ciucă, despre ieftinirea alimentelor

„Am discutat cu miniştrii şi secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul şedinţei de guvern de săptămâna aceasta. Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât şi pentru întreaga regiune. În acelaşi timp, trebuie să fim siguri că piaţa este pregătită să reacţioneze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluţia este sprijinul producătorilor şi procesatorilor români, pentru ca aceştia să îşi permită să aplice preţuri mai mici.

În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă a subliniat că în cadrul ședinței de Guvern de joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localităţile afectate de inundaţii, le-a prezentat situaţia de la faţa locului, dar şi măsurile luate pentru a sprijini românii afectați.

„Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localitățile afectate de inundații, ne-a prezentat situația de la fața locului, precum și măsurile care sunt luate pentru a sprijini românii care au avut de suferit. Alte subiecte discutate au fost desfășurarea examenelor naționale, proiectele pentru modernizarea sistemului educațional, dar și stadiul de realizare a normelor Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului, un instrument esențial pentru pacienții cu afecțiuni oncologice”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Citește și Marcel Boloș, anunț de ultimă oră despre scăderea prețurilor la alimente:”Trebuie să fim atenţi ca ieftinirea alimentelor să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final”