Nicolae Ciucă, prima reacţie după ce a aflat că România va primi 2,6 miliarde de euro din PNNR. Ce va face cu banii

Nicolae Ciucă, primul ministru al României, a anunţat că Comisia Europeană a avizat pozitiv prima cerere de plată din PNRR pentru România, care a fost depusă la data de 31 mai.

15 sept. 2022, 20:43
Nicolae Ciucă, prima reacţie după ce a aflat că România va primi 2,6 miliarde de euro din PNNR. Ce va face cu banii

Nicolae Ciucă, prima reacţie după ce România va primi 2,6 miliarde de euro din PNNR. Cererea a fost depusă la data de 31 mai, iar Comisia Europeană a aprobat o evaluare preliminară pozitivă.

„Decizia de astăzi a Comisiei Europene, de a da aviz pozitiv primei cereri de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care România a depus-o la 31 mai, confirmă disponibilizarea sumei de 2,6 miliarde de euro pentru economia românească. Este rezultatul efortului coordonat la nivel guvernamental, concretizat în îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate de Guvern pentru ultimul trimestru al anului trecut și transpuse în reforme demarate în mai multe domenii”, a declarat Nicolae Ciucă pentru pagina de Facebook a Guvernului României.

Şefa Europei, veste uriaşă pentru România. Ţara noastră primeşte primii bani din PNRR, 2,6 miliarde euro

„Valorificăm resursele de care România beneficiază prin PNRR și pregătim pentru această toamnă transmiterea celei de a doua cereri de plată, fundamentată pe realizarea a ceea ce ne-am asumat că facem în primele două trimestre ale acestui an, mai exact îndeplinirea a 51 de noi jaloane / ținte”, a mai precizat premierul României.

Nicolae Ciucă a anunţat şi care sunt destinaţiilor banilor veniţi de la UE: „Monitorizăm cu atenție tot ce ne-am asumat la nivel guvernamental prin acest mecanism european de finanțare pentru ca România să beneficieze de aproape 30 de miliarde de euro. Am semnat deja contracte de finanțare pentru construcția de creșe, renovarea unor obiective sociale importante sau construcția altora noi, performante energetic, pentru realizarea de locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate și învățământ, pentru mobilitate urbană verde și dezvoltarea durabilă a localităților. Autostrada Moldova, proiect așteptat de mulți ani, are perspective certe de finanțare din PNRR după ce contractul a fost, de asemenea, semnat”.

PNRR-ul României va putea fi modificat. Comisia Europeană permite schimbări. Cum va influenţa creşterea pensiilor

„Împreună cu resursele alocate prin Politica de Coeziune și prin exercițiile bugetare multianule, fondurile alocate României de Uniunea Europeană reprezintă o resursă cheie pentru dezvoltarea pe termen scurt, mediu şi lung a economiei şi societăţii româneşti”, a încheiat Nicolae Ciucă.